Just jaa..

4 års dagen innebär ju att igår va det fyra år sedan jag o Matte började träffas o lära känna varann.. kikade på film ihop och hade ett antal fjärilar i magen den kvällen..hihi, tänk att de inte försvunnit än.. =)
Eller som Matte uttryckte sig så fint idag.." Jag har det ganska bra"... Så kan man ju också uttrycka det =)

Tacos o melodifestival och 4 års dag!

Jupp, igår va jg o lillan ute o shoppa hela dan tror jag, emn til skillnad mot förr så gjorde jag inte av me såå mycket pengar, inte på mig själv iaf..För det finns typ INGA kläder att ha nuförtiden..Det e helt galet, o ta inte att jag klagar eller så, det känns bara jäkligt frustrerande att man inte ska kunna hitta kläder som man får känna sig lite fin i bara för man e gravid..Neej, det e tydligen tänkt att man ska se ut som en hel flodko bara för man har mage..E ju typ bara HM som har mammakläder, o jaa, hade jag vart tio år äldre så fine, då hae jag handlat där, men jag trivs i mina tunikor o leggings..*mårr* va t.om ut en sväng idag också på köpis  för att leta kläder, men incke..
Dessutom har jag gjort ett rejält storleksbyte..T.ex underkläder..Tidigare storlek: 34/36, jaja inte så intressan..Storlek nu...40!!!Den här bebisen kommer känna sig väldigt efterlängtad kan jag lova...4 månader kvar
Grejen e ju att jag hade ju mage med lillan också, men så här gigantisk va den då inte, inte va jag kommer ihåg..Ska ta bild senare ikväll o lägg aupp tror jag.. Strunt samma!

Hade en tokmysig och rolig kväll igår iaf, gu va det behöves efter sjukdom o allt =) När jag o lillan kommit från stan så hade Matte o Kalle (granne) vart o handlat så vi kunde göra tacos, sen kom Mia o Oliwer, o kalle över o vi laga tacos o smaska o sen kika vi på melodifestivalen (som för övrigt ju bara va skit..) o smaska cheesecake, som va så himmelst god så det va inte sant åt det!!!
Linda!! Din e också världsklass god, och jag ror jag ska kompoonera ihop en egen som e en blandning av dessa två cakes..

Vi hade så himla kul också för Oliwer o Emelie har så kul ihop så det bara lyser ur ögonen på dem, o de dansar, håller varandra i handen o kramas o e så söta ihop så det e inte klokt!! Å på bra humr fast att klockan va typ 23.15 innan vi kom i säng me lillan, som tokslockna hihi

Neej, nu ska jag ner o förbereda mat innan lillan vaknar, hon sover. Sen sak det nog bli lite filmkväll i kväll me grannarna igen, får se,men det e bra, får småttingarna busa o göra av me lite enbergi, särskilt som emmis fortfarande sover..


Härligt att bli påmind..

jupp, strax innan Älskling skulle till jobbet så fråga han, om jag hade mitt bälte på mig?..
Har ju bälte som ska hjälpa mot foglossningen, som särskilt efter tisdagen gjort sig rejält påmind..
"Neej".. Det e bara mina 10 kg's övervikt i för små tights som gör sig påminda..
Känns ju trevligt när t.om ens make som ska vara det stora stödet e tvungen att öppna munnen, fasen, skull eha låtit han tro att jag hade bältet på.. Så nu vet ni vad jag gör på lördag(jobbar imorgon), jag e nere påsatn o handlar byxor i storlek XXL eller nå.. :p

Ska ner o sätta mig igen, har suttit o kikat på förlossningskliniken, spännande, men även svindlande me tanke påatt jag för varje dag inser att dagen D närmar sig med stormsteg, än en gång blir det förlossning..HUa! känns som amn vet mer den här gången om vad som kan gå fel, men ska skriva iordning mitt förlossningsbrev i god tid tänkte jag så jag säkert få med allting den här gången..
Å självklart ska jag se till å packa bb-väskan i tid, fanns en mängd saker jag glömde sist..

*ett stycke stekpanna av modell gjutjärn (att använda på både på mig själv, eller Mathias när han säkerligen ber om ett extra stygn åt pappa..)
*3 kg godis, inte för jag ror jag vill ha, men då kan jag iaf få en sockerrusch o förhoppningsvis hamna i lalaland..
*10-pack coca cola åt blivande tvåbarnsfadern, så vi inte stannar på gdg den här gången också o jag föder i bilen..*mårr*

Kommer bli en låång, låång lista..

Nu ska jag kila ner till lillan igen, hon har sovit lite över 2.5 timme nu, märks det att hon inte e såå piggelin?? Å ändå e hon bättre..

...

jobbade idag,,inget smrt drag *suck* Lillans feber va iaf på nergång igår, o hon har ju en pappa som jobbar eftermiddag så då tänkte ju jag att det inte skulle va några problem att gå o jobba idag..Tjena! Eftersom att lillan hostar o kräks o allt på natten så kan jag ju säga att det inte blev mycket sömn inatt..Typ 3 timmar..o matte tog över mot morgonkvisten ,emn det hjälpte ju inte så mcket, lillan tokgrät sen så va bara o byta tebaka det..
Jag va som en zombie imorse,jag trodde aldrig jag skulle fixa den här dan, men jaa, nu sitter jag här iaf. Mer död än levandemen iaf .Har en kokhet liten unge i knä som sitter o kikar på pappa på datorn och vi ska snart krypa mot bädden..

Va till HC idag efter jobbet för o kika lillan o de tog sänkan o den visade inget, inte för jag hade räknat me det heller frö den har aldrig visat nå, inte ens när hon hade (början på) lunginflammation förut.. Läkaren tyckte att hon såg ju rätt pigg ut..jag föröskte förklara att det var hon absolut inte, men jaa, hon stod ju på benen o så.. % minuter sedan vi gått ffårn hc så hade lillan däckat av i vagnen..Pigg va??! Iaf skulle läkaren ringa oss imorgon bitti för o kolla läget..Nu går hon bara omkring o gråter och inget duger så säng känns som en utmärkt idé..

Besök hos bm idag..

släpade iväg me lillan för besök hos bm, matte skulle ju jobba. Efter alla veckor av försök till o lyssna på bus hjärta så lyckades vi idag, haha, skam den som ger sig =) De låg på mellan 130-140. Men skillnbad mot för när jag vänta emelie, hennes hjärtljud lät jättehögt o de låg runt 150, den här parvelns ljud va inte alls lika tydigt o starkt, å andra sidan så villle hon inte ligga stilla heller =)

Emelie har precis somnat, efter att ha fått farit upp på toan ochstått o kräkts slem, ska det aldrig ta slutkänner jag bara ibland? Eller jaa, typ varenda kväll när hon e förkyld..
Dessutom när vi gick från barnmorskan o va på väg till bussen så sa emmis att hon vill eha korv, va ju en bit extra o gå, men va sjutton, om lillan självmant efter alla dessa dagar ber om att få nå o äta så kan jag lova att jag skulle kunna gå en mil för hennes skull! Ås å långt extra vart det eg. inte, dessutom fick jag röra på mig lite..Så knata ner till torget, köpte en korv o lillan smaska i sig över hela. Komme rhem, o sen sätter hostan igång, inte vet jag om det va för kallt ute o jag hade inte tagit me nån astmamedicin eller så heller, o sen var det ju kölrt.. All korv kom ju såklart upp, o så var ddet me det.. Hon har druckit massa juice, men somna nu utan att ens röra vällingen =( Lillan älskar sin välling..

jaja, ska jobba imorgon, ska in o kika klart på "Familjen Annorlunda", och känna av hur tomt det e i sängen.. Matte jobbar eftermiddag den här veckan, så då e det sån vecka när vi bara typ hörs på telefon om dagarna. Lite trist men då får man se fram emot helgen istället, faktiskt härligt också att känna att man längtar efter den andra! ändå har vi snart (i slutet av denna månad) vart tillsamans typ 4 år, eller ja, det e 4 år sedan vi började träffas..Helt gaalet va tiden går fort!!

Godistuttar!!

japp, jag har tuttar av godis, iaf enligt vår kära lilla unge =) Vi satt o smaska godis  igår när lillan peka på mina tuttar och sa att "mamma godis tuttar".. hihi sen tyckte emelie att hon skulle få låna mina tuttar haha MMest för att få använda bh skulle jag tro, något som i lillans värld just nu e välldans spännande..

I övrigt så har jag vart hemma med en emelie som vart krasslig sen i onsdags o mer dålig sen i fredags. igr hade hon över 39 hela dagen nu har den gått ner liite, så sist vi kolla temp va den nere på 38.8..Å kräktes ju igår igen på kvällen såklart, vikket hon även gjorde i förrågr..Tycker så himla synd  om henne näör hostningarna sätterin o lillan sen kräks som en tok, och blir ivägsläpad av en halvsvag mamma för att få stå vid toan o kräkas..Finns inget värre än att försöka trösta en gråtande skrutt som knappt e vaken juh =( Å det e ju samma visa varenda gång hon e förkyld.. Sen igår kom ja o tänkapå när hon hade krupp, kan det va det som spökar igen som gör att hon kräks?? Fats ingen idé o grubbla, antar det bara e å gilla läget o göra det bästa av det hela, ligga högt o svalt i rummet.. E j uiaf de enda råd amn får, om hon inte blir som sist då, då få rvi ju åka upp såklart.. 

Stackaren, hon ligger mest i soffan o kikar, helst på pingu..Just nu sitter hon här i knät o kikar på bolibompa, nå om hundar på den andra skämen, o jag passar på o uppdatera här lite..Vi ska snart ner till soffan igen så hon får sova en stund..

Svärmor va här nyss också o lämna lite varor, jag va tvungen o fråga om hon kunde handla åt oss, ahde inte hjärta o ta ut lillan nånstans idag, så nu har vi allt vi behöver. Dessutom köpte hon färdiggrillad kyckling, så då behöver inte maten bli avancerad idag heller, det tackar vi för!!

Nu sak vi ner o mysa, något positivt som finns när en liten skrutt e dålig..Man har massor me tid å bara mysa o gosa å pussa hihi

Hittar inga kläder..

Å jag sak på dop/bröllop snart!! Har letat ett bra tag, i över en månad nu efter någon tunika eller klänning som jag kan ha på denna tillställning som ska bli så himla kul!!! Men alltså, jag hittar absolut ingenting, håller på o blir mindre tokig juh.. Å inte hittar jag nå andra kläder heller för den delen.. Saken är väl den också att visst, en o annan klänning har jag väl sett, men att betala typ 500 för nåt jag kommer nvända kanske en gång, det känner jag inte för, o alla mammakläder e ju så himla dyra juh =( Är det snålt?? neej va? Men känns ju som att bara för man e gravid så vill man ju  inte behöva se ut som en flodko, jag vill iaf kunna trivas me mig själv, även om man gått upp typ 10 kg redan, o jag vill ju kunna visa mig ute juh..
Jag använder ju såklart de kläder jag har, men en del av dem gör at man ser ut å va i 26:e månaden och det har jag inte lust med..
Men strunt samma, nu e det kläder till dop,bröllopet jag e ute efter.. Någon som vet nå bra ställe på nätet å beställa ifrån?? Jag tycker jag kikat överallt på stan iaf..

Så va lillan sjuker,,igen..

Känns som lillan e mer förkyld än hon e frisk juh.. Nu tog jag tempen på henne för nån timme sedan, 37.9..Precis gett henne astmasprayerna åsså hoppas vi på en kräkfri kväll, även om det alltid går att drömma..Har bokat dubbla pass i tävttsugan imogon eftersom vi trots förutseende o snabbhet inte lyckades rädda våra sängkläder, eller mitt täcke heller för den delen, igår kväll.. Å Emelie brukar inte bara kräkas en kväll.. Men vi får hålla tummarna =)

Just nu sitter lilla "råttan" på toa o skulle kissa, men vette sjuttsingen, hon verkar för tillfället göra lite helt andra saker därinne hihi

Nu ska vi iaf krypa mot bädden =)

Kunde ha fått jobb..

jojjomen, men nu tror jag chansen e minimal..Fast det gö iofs inte alltför mycket, för jag hade inte skickat iväg nån ansökan eller så, utan telefon bara ringde igår o då va det en förskolechef som hade vikarit att erbjuda från sista mars till sista augusti..Hmm, antar ni ser problemet..Jag va ju tvungen o förklara att jag sak ha barn mitt i den där perioden..Fast sa aven att om de inte får ihop det eller är intressserade så börjar jag gärna jobba till det e dags.. Chefen sa hon iaf skulle behålla mitt namn på listanMan kan ju alltid hoppas även om jag förstår att chanserna är näst intill obefintliga..

Nu sak vi ner o äta lite jag o lillan..Har vart på sjukhuset idg o gjort penicillintest på Emelie, men det e ingen fara..Lär hålla koll nu bara om det skulle märkas nå på henne..

Va så himla sur igår på lillans förskola också för jag ringde igår för att tala om att emelie behövde ha sin astmamedicin innan lunch eftersom hon ska ha 4 gånger per dygn nu n'r hon börjar bli förkyld..Va får jag till svar?? Joo, om nån kunde, men var det verkligen nödvändigt?? Å det va inte den trevligaste personen jag prata me heller..Jag trodde jag skulle börja gråta i telefonen när jag tokchockad försökte förklara att jaa, hennes astmamedicin är viktig, annars hostar hon ju så hon kräks!! Hela dan gick jag o tänkte på lillan medan jag jobba, fyy fasen.. När jag hämtar henne så frågar jag om hon fått medicin.."neej, hon har inte hostat nå"... Jaha, nehej, tack för mig då kände jag o smög därifrån.. Vad hände igår kväll?? Joo, lillan hosta så honkräktes upp allt när hon skulle sova..
Tog upp det me vår allergisköterska idag o hon gav mig sitt kort som jag ska lämna på förksolan, för hon mena på också att det är inte deras sak att bedöma om emelie ska ha medicin eller inte: Hon ör ordinerad av läkare och vi har via sjukhuset fått vår utbildning om hur den ska tas, så skönt att sköterskan morrade också och vart lite sur. Då känns det ju som att man inte var för känslig iaf.. Neej, imorgon få rlillan vara hemma och få sin medicin!!

Inte bara jag me rusande hormoner..


Vi har en katt som är vegeterian..jupp, det e sant..hon totalvägrar att äta nåt annat än torrfoder, joo, hon kan vinga i sig yttepytte tonfisk eller en räka. men igår då stt den galna katten o smaksa i sig broccoli ??!!  O idag provsmaka hon ruccolablad..Hallå?? Visst, hon e mitt uppe i löpperiod o knaprande av p-piller, men kan man verkligen skylla på hennes hormoner i det här fallet?

Annars e allt som vanligt..jobbar jobbar o jobbar..Känns som man skulle kunna bo i en etta typ. Kommer hem, lagar mat o äter,diskar av o sen ner i sängen vid åtta när man nattar lillan..Det e helt sjukt, e det så här resten av ens liv ska se ut va?! Fast egentligen e det strunt samma att man jobbar, det e roligt ändå att komma ut, träffa folk o det e ju nya möten o situationer varje dag, men det som får migg att vilja stänga in mig e ju det att tiden me lillan försvinner =( Upp med henne tidigt i ottan känns det som, om det e jag som har lämning, annars hinnerjagknappt träffa henne alls på morgonen..Sen iväg o jbba, sen kommer ju då kvällsrutinerna o lillan e suupertrött. Blir ju typ en timme kvalitetstid med henne bara o då e man så slut så man inte vet vad mansak hitta på, inte direkt man orkar göra nå..
Fast mysigt är ändå när vi kryper ner i sängen alla tre o bara ligger o myser nu om kvällarna o somnar av en efter en..Det är lycka ändå mitt i allt! Vår egen lilla familj som gosar ner sig bland täcken o kuddaro bara är, finns inget bättre, det får mig att mysa av lycka o kännamig så himla lyckligt skattad så det finns inte! Å neej, det e inte mina hormoner..Neej, det e dom som gör att jag inte får sova om nätterna, att jag springer på toa typ 50 gånger per natt, lr va det bäbis som sparkar på blåsan kanske??
Iaf, det är rätt mysigt att kliva upp på natten också, o ligga bredvid två sovande älsklingar som är det bästa som finns i mitt liv!!

uppdatering..

Haft en vecka som verkligen känts helt underbart skön o avkopplande ändå..Började me blutsaft o järntabletter förra veckan så nu e jag männinska igen känns det som.. Helt galet osom en helt ny grej kan jag lova..fast jag hade vart o jobbat i veckan så hade jag ork att göra nå när jag kom hem.
Var t.om hem till Pappa en sväng i torsdags o hälsa på, skulle egentligen haft en löpande Miollie med dit men neej, inte bra idé, insåg att kattungar här hemma inte skulle överleva länge..Men saken e den att vi åkte dit vid midagstid o var kvar till en halv elva, o jag kunde fortfarande hålla ögonen öppna!! Det va inte igår nå sånt hände..

Innan vi var till pappa så gjorde vi även första inköpet till nya lillbäbisen =) Så nu har vi köpt en ny bilbarnstol! Färg?? Gissa, brun såklart! Så nu har vi en Britax rock-a-tot till salu om någon är intresserad =) Tänkte 300:- för den. Solskydd också på den =)
Beställde även en quadrolift till nitro cityn så då e ju vagn delen avklarad också..

Just nun så sitter vi o väntar på melodifestivalen. Jag har värk av foglossningen, var så (o)smart att jag stått hela dagen, har bakat bullar o kärleksmums hä ridag så jag får skylla mig själv, bara värkernu..Kul kul, o det e såå jäkla äckligt vidrigt när man känner hur det bara krasar i höfterna/ryggen när man går elelr lägger sig ner. Inte varje dag jag har värk tack o lov, en just att känna hur "benen" bara rör sig o åker omkring e äckligt nog..Hua, men jag ska absolut inte klaga, hade kunnat vara värre..

Nu ska jag ner o mysa i soffan med älsklingarna! Vi sak kika på melodifestivalen, smaska gotta o bara mysa o rå om varandra!!

RSS 2.0