Nu e man kändis!!

eller neej, kanske inte, men kanske kan bli,,eller neej.. men man kan hoppas =)
NU ligger mitt examensarbete på nätet *jippie!!* vad jag e stolt kan jag lova! All slit under hösten och nu ligger arbetet där, till allmän beskådan! Jag fattar faktiskt inte att jag har kunnat knåpa ihop det där arbetet..Men faan, det var svetttigt, och jag har fasen kämpat med det också..

Nu ska jag greja lite så det blir ordning här hemma.. Möblerade ju om igår, men jaa, sov inte vidare bra inatt, men det kanske var för att jag visste att det inte e riktigt klart också, jag vet inte..Eller så e det för att det ändå snurrar en del i huvet hihi man kan ju inte sova gott varje natt.. Tänk förr, då sov jag ju knappt alls ju =) Hade jättesvårt o sova, till skillnad från nu..

Just ja, e ni nyfiken på o se hur slutversionen av examensarbetet blev? Läs, njut och värdera =)

http://urn.kb.se/resolve?urn=urn:nbn:se:hig:diva-4128

lite snabba rader bara..

Mormor somnade in igår morse iaf..Vid halv 6 på morgonen, ingen ångest ingen smärta, bara lugn o stilla.. Broder ringde o frågade om jag ville åka med upp,men jag bestämde mig för att inte göra det. KÄnde att jag inte skulle fixa att se henne ligga där, inse att hon är död, samtidigt så kan jag känna at jag nog skulle behöva se henne, för just nu kan jag inte få in att hon verkligen är borta. det spelar ingen roll att vi vetat heller att det här skulle hända, det hjälper liksom inte. Så nu blir det begravning då..

Jag var ner på möte igår.. Det kändes som en stor sten som ramla av mina axlar. När jag först kom ner på mötet var jag så himla nervös,,va tvungen å ta en cigg utanför.. klev in,had halv panik, fötterna ville därifrån men jag kände att jag ju var tvungen att vackert sitta där..Har verkligen glömt bort allt med mötena, kom inte ihåg stegen, inte i vilken ordning allt gjordes, fy fasen. Men när jag satt där så insåg jagigen varför mötena hjälpt mig, det är ju det enda stället där alla mina virriga tankar blir tänkta till slut, och där jag verkligen känner att det är okej att så sakta känna efter på mina känslor. Jag tog mod till mig igår o skulle dela, fan, jag trodde inte jag skulle kunna hålla mig från at gråta, så jag sa bara några snabba rader. Det var precis som det var meningen att jag skulle gå, för platsen jag hamnade på, var mitt framför devisen " det vktigaste först", och det jag kände träffade igår var ämnet "tappa inte modet", och det var väl precis vad jag behövde igår, så när jag delat om hur viktigt det just nu är för mig att inte tappa modet så kändes det så himla mycket lättare..jag delade lite längre sedan och fick ur mig lite. Det e så himla skönt, bara man pratar om det så försvinner så många tankar, men att det ska vara såå svårt att tänka på det när man är inne i virrvarret då? Ska sätta upp en stor lapp om det nånstans tror jag =)

Neej, nu ska jag ta en kopp kaffe, lägga mig i bädden o kika på teven eller läsa en bok. Lillan sover inne idag så tänkte lägga mig bredvid henne och höra hennes lugna andetag,,det är något som kan göra en rofylld vill jag lova!


jäkla liv man lever..

när ska allt bara ta slut? Fan..
Har försökt koppla bort min hjärna hela dagen, och det började bra.. Vi var på leklandet på förmiddagen och lekte o stojade, tittade på telefonen när vi fikade lite och såg att moster ringt.. Anande på en gång att nåt hade hänt.. Fan,,mitt uppe i allt virrvarr så känns det bara som att "kan det aldrig ta slut nån gång"? Måste det alltid hända nåt?
Mormor ligger iaf inlagd på sjukhuset nu =( hon kom dit imorse, eller jaa, på förmiddagen, och jaa, nu e det slutet.. Bara några dagar kvar hade de sagt på sjukhuset. Messade bröderna. Tobbe kom ner till stan nu på eftermiddagen, och Adde kom hit o hämtade upp mig så vi var upp till sjukhuset tillsammans.. Inte kul! Mormor har ju cancer i levern och jag har ju hört at man blir gul i hyn, men jag har aldrig, och hade aldrig kunnat föreställa mig att någon verkligen kunde bli såå gul.. På väg in i rummet var jag tvungen att gå ut i gen, jag klarade inte av att gå in till henne, osså kom det blod ur mungipan, jag visste fan inte vad jag skulel göra. När vi sedan var på väg in igen så bara tittade jag på henne, där låg hon, min mormor i sängen och drog hesa andetag. Min mormor! Den som låg där i sängen liknade inte på långa vägar min mormor =( Men ändå..

Jag visste inte vad jag skulle säga. Hasplade ur mig typ "hur e det" eller nå annat dumt. Va fan säger man till nån som snart ska dö?? Matte sa innan , "var som vanigt". jag försökte, men det var inte enkelt.. Jag såg till iaf att hon inte frös, strök henne på axeln, ville så gärna att hon skulle sätta sig upp i sängen o fråga om vi ville ha kaffe..
När jag sedan kom hem och det lugnade ner sig lite runtomkring så ringde jag min moster, och berätta att jag hade vart hos mormor och hur det var.  Jag sa att jag nog åker upp o hälsar på mormor imorgon också..Moster hade då pratat med sjukhuset bara typ 20 minuter tidigare, och de sa att momor inte ens kommer att överleva helgen, antagligen inte ens den här natten.. Det kanske var sista gången jag såg mormor alltså? Jag kan inte låta bli att tänka på att, jaa, jag vet inte, att jag vill ha henne kvar, ändå, trots allt. Hon har ju alltid funnits, men för hennes skull så vill jag ju också att hon bara ska få somna in nu. Lilla mormor..

Jag tycker bara att det är så orättvisst, jag fattar inte.. Varför vrekar det alltid som att det är de som minst förtjänar det som drabbas hårdast? Varöfr ska en del prövas hårdare än andra? Visst, prövningar gör oss starkare, jag köper det, men ska det aldrig ta slut nångång?? Det känns liksom att det får räcka nu! Nu menar inte jag att tman kan hindra människor från att dö, det är inte det, men annat också, nångång måste det väl ta slut? Eller är det när vi inte prövas längre som vi blivit människor som slutar bry sig??

Mitt jävla virrvarr i huvet vägrar ge med sig.. Har iaf gjort nåt bra idag, men faan vad det sved...Har haft en flaska champagne här hemma i ett skåp i över 2 år..Jag har sparat den, fråga mig inte varför me tanke på at jag inte kan dricka, men iaf..Vi har kastat den idag, Mathias gjorde det, så nu e den borta iaf. Det känns skönt,samtidigt som jag ägnar mycket tankar åt den, o åt att den e kastad.. Funderat lite idag också, får ju nån tanke att jag är som alla andra, men lika snabbt fattar jag ju att en "vanlig" person  mår inte så här dåligt över att inte dricka, jag vet ju det, och jag fattar att nå e fel. Min granne sa nå bra, jag kan ju inte dricka nu, det är försent för det, och det stämmer ju.. Å det e inte det jag vill, egentligen, jag vill bara ha ro igen, sinnesro..
Imorgon ska jag ta tag i allt igen, ska ner på två möten, och jag ska börja läsa i en bok jag har "var morgon ny" tror jag den heter..förrsten, jag skulle börja redan idag kom jag på,  jag skulle tacka för en nykter dag, och för matte och emelie..jag skulle tacka för mig själv också, men det kan jag inte göra, det får bli senare, man måste ju börja nånstans.

Nu ska jag krypa ner i sängen och gosa med det jag verkligen lyckas med här i livet, min älskade lilla unge!! Mathias kommer hem han också snart, och då har jag allt jag behöver. Ni mina väner, får stanna i era sängar, det blir så jäkla trångt me er också i sängen =) Men ni finns i mina tankar, och era ord tröstar o värmer!


Vänner..

Värmer =)

Tidigare nu under eftermiddagen så slog det tänk jag inte vill ha till och självklart så delas ju då min hjärna upp i två poler som raskt sätter fart med den ena idén som slås imot den andra..Låter det sjukt? Jaa, det e det också..
Å ena stunden så får jag för mig att jag är precis som alla andra, det e lugnt, jag fixar det, jag menar, bar aen enda gång eller så.. den andra stunden så tänker jag på allt jag har uppnått rent psykiskt, alltså hur bra jag mår, hur lugn jag kan få känna mig, inte vill jag förstöra det..

Det e sjukt hur mycket ens tankar kan sätta fart,och jag kan verkligen känna ibland hur jag mister kontakten med mig själv,, hur mina tankar drar iväg mig på villovägar, och än är det lugnt, men fasen.. Jag kan ibland tänka på hur det skulle vara, kunna bli, trts att jag vet att det bara skulle gå åt skogen, det funkar inte, jag menar, det e ju inte så att jag inte provat. Just nu undrar jag bar avad som satt fart på hela karusellen? Det e ju inte så att det var nå jag bara kom på igår, utan det har vart ett tag, kanske e som Matte sa, kanske bäst jag börjar röka igen..
Å jag menar, det e ju så jäkla sjukt, jag ser allt det bra som kommit under den här tiden, som jag "fått" tack vare att jag e nykter, o ändå kan jag få för mig att nu e ju jag "frisk" så nu e det ju lugnt. Jag tappar bort mig själv o det e såå jävla dumt!
 Om jag sriver det här, tror ni jag fixar det då?? Jag tänkte att jag måste ner på ett möte,,å jag vill ju inte.. Men jaa, eller iaf, imorgon, så måste jag gå till en jag kan prata med, en jag vet förstår..
För ta det int efel, jag kan inte prata med er hur gärna jag än vill, jag tror liksom inte det hjälper, eller joo, det kanske hjälper att  få bort nån tanke, men det e ju så jäkla svårt att bara sätta igång o prata o..Näe, jag vet en som förstår varenda minsta lilla tanke, o kommer jag inte iväg på AA imorgon, så går jag till henne..

Under eftermiddagen har jag försökt stänga av tankeverksamheten och lyssnat på Emelies musik och dansat med henne, vi hade lite disco, blåste upp ballonger o grejade =)

Men iaf! Det var det här med vänner.. Vi fick besök av Linda, Tommy och Selma =) Jag fick present av dem, Love it! Ett jättefint armband i silver! Hade absolut inte ens räknat me o få något heller så det var en klart uppskattad överraskning!Och för ett tag så var det så skönt,hjärnan stängdes av och jag fick bara skratta och må bra =) O lillan e ju så himla söt, sitter man o skrattar nuförtiden så skrattar hon också hihi osså ska hon kramas med selma heela tiden, o de små e ju bara hur gulliga och underbara som helst =) Emelie blir så glad när Selma kommer så det är inte klokt! Jaa, ni skulle bara se dem ihop *s*
Jaa, tänk vad ett besök kan göra =) Ibland betyder det så himla mycket mer att "bara" ta en kaffe ihop eller säga hej =) Ikväll vart besöket en stor räddning för mig hihi

Jag ska ta mig en funderare jag och även jaga rätt på min sinnesro igen..hur var det nu man gjorde? Just jaa, kanske först ska försöka att inte hitta på en massa att göra hela tiden..
Fasen, jag tycker verkligen jag tar en dag i taget.. vilka var de andra deviserna nu igen då..*bläddrar på internet*..

Här e de ju:
  • Ta det lugnt
  • Gör det enkelt
  • En sak i sänder
  • Det viktigaste först
  • Lev och låt leva
  • Endast genom Guds försyn

  • Så enkelt egentligen, gäller bara o komma ihåg också =)


    Drömlägenheten..

    får vi nog fortsätta jakten på..

    Var o kikade på en lägenhet idag..Visst, det va bra planlösning, men jag kommer gå miste om min älskade sol har jag en känsla av, och den härliga möjligheten att tassa ut en sommarmorgon o käka sin frukost, sitta o filosofera med en kopp kaffe..Dessutom måste vi tapetsera typ hela lägenheten..Ska höra me gavlis imorgon vad de säger, får vi inte lägenheten tapetserad får det nog vara för min del, fast Mathias vill nog ha lägenheten, han e aningen mer intresserad än mig =(

    Vad har jag annars gjort idag? Joo, alldeles för lite..Ägnat tid åt lillan dock, solat, plockat lite.

    Ätit: Föör mycket.. fiberberikad havregrynsgröt (jojjomen) 8 koppar kaffe, så många godisar att jag inte ens vill räkna idag, 3 clementiner, 3 bragokex, köttgryta och 1 potatis, 1/2 glas saftsoppa och 2 mackor..

    Önskar: Ett drömslott..

    Idag..

    har jag varit liite ambitiös iaf.. Har återinfört vårt badrum för bruk igen efter att typ,, aldrig ha använts egentligen *fniss* Har bara vart där för at byta blöja typ..
    Har röjt idag så nu vart det liite mysigt där iaf och lillan har badat i badkaret och plaskat.. Annars så har jag:
    * dammsugit och skurat golven i hall, badrum och kök
    * laddat en maskin med tvätt och hängt, kört igång en maskin disk som jag inte orkat plocka ur..
    *vart ute en sväng med lillan när hon skulle sova, och fick ta en dust om sovning med henne..Fast jag hade nog rätt, för lillan sov sedan i nästan tre timmar, så tror nog att våran älskade lilla unge va lite övertrött =)
    * tog en promenad till affären med Mathias o lillan på förmiddagen innan det var dags för lunch och sovstund för henne..
    * vart på en liten cykeltur  nu på kvällen med Linda och Selma=) Sen hem hit och hinka lite kaffe och fikabröd..

    Ätit idag: Rejält lass kycklingsallad, 2,5 dl naturdiet och en banan, 2 clementiner, 2 bullar, en bit kärleksmums, en 3/4 hallongrotta, typ 8 koppar kaffe, ca.10 -15 godisar, o då har jag säkert missat någon av de onyttigheter jag stoppat i mig..

    Nu sitter jag o ska kika på desperat housewifes!! Sn krypa ner bredvid min lilla älsakde tuffla (som idag jgorde illa sig så hon har en bula i pannan och tillhörande skrapmärke på kinden =(, och sedan sukta efter att min älskling ska komma hem från jobbet så jag kan pussa godnatt och sova gott =)

    Hemma igen..

    Igår kom Emelie och jag hem från pappa o hans fru, både tråkigt att åka men såå skönt att komma hem. Konstigt hur skönt det är att komm ahem efter att ha vart borta några dagar, jag uppskattar verligen at var ahemma nu. Jag kan tänka på förr då jag bara ville fly hemifrån och hur en känsla fanns "hemma" av att allt kändes grått o trist, och inte alls varmt o välkommnande.
    Igår när jag klev in innanför dörren så kände jag verkligen hur jäkla bra jag trivs här hemma, hur det känns som vårt. Jag är så nöjd med mitt liv så det finns inte, samtidigt vet jag bättre. JAg färsöker njuta varje dag, som om den var den sista, för alltför många gånger har jag lärt mig att allt bara kan ta slut, inte för att jag tror det just nu, men jag tror att det kan vara bra att påminna sig om det.. JAg menar alltså inte på det sättet att vara negativ och bara förvänta sig att det ska ta slut, utan mer det att man aldrig ska ta något för givet.

    Efter att ha vart i Björklinge nu under helgen också så har jag nog mer o mer funderat på om vi inte "måste" skaffa kisse till lillan.. Hon är heelt tokig i katterna där. Det roliga var att hon kom ju på att om man drar katten i svansen så jamar den hihi så emelie hon drog kissen i svansen samtidigt som hon sa "mjaoow", stackars katten, den bara lade sig ner o bara önskade sig bort såg det ut som *fniss*
    Det gick faktiskt bra med allergin nu hos pappa, behövde bara ta medicin en gång, o då var jag där i 3 dagar, dessutom fick jag ta medicinen efter att bror o vovve hade kommit, så det var nog inte katterna jag kände av =)

    Så jag ska väl bara strötitta lite om det dyker upp någon norska skogskattunge, som inte kostar en förmögenhet, för då blir det nog en liten kissekatt härhemma.. Det är de kissekatterna jag tål lite bättre, men jaa, inte säkert, det lär ju tänkas på ett litet tag till också..

    Idag på förmiddagen har vi vart i boulogern och busat där i lekparken lite med Selma o Linda =) Fast lillan var ju så hemskt trötter och vart inte alls på humör för bus tror jag. Men roligt att komma iväg lite!

    Ikväll ska vi väl bara ta det lugnt o mysa lite, har ju inte direkt träffat Matte sen i torsdags =( Igår kom han bara hem efer jobbet, käkade lite snabbt och kröp ner i bädden.. Osså vaknar nog lillmajan snart å!


    Men Glad Påsk!!

    Till er alla =)
    Tänkte bara skriva lite snabbt innan jag sätter igång o packar för avfärd..(mot blåkulla skulle man kanske kunna tro..)
    Vikt imorose var 56.5, just nu e det skitsamma..det e ju påsk nu och jag känner att jag iaf fått en bra start och nu borde det vara lugnt, manbehöver ju kanske inte tokfrossa, men jaa, lägger det på hyllan nu ett tag.. JAg älskar mat ocha tt äta allt för mycket för att nobba påskmat till fördel för vågen, då skulle det va att gå för långt för min del *fniss*

    Nu på förmiddagen har Emelie gått påskkärring med Selma, de var ju bara såå söta, så nu har Emelie i sin kaffepanna följande:
    1 tjugolapp (från Selmas gammelfarmor och farfar)
    Godisägg, ett antal (från Selmas farmor och farfar)
    Ett antal kronor och två små prydnadsbon med små minikycklingar i (från farmor)
    1 litet nypbjörn, såndär man kan klämma fast på typ ett snöre (från grannen)

    Kan också tillägga att efter lite mat i magen och välling på det eftersom nån var för trött att äta mat egentligen så sover nu den lilla påskgumman här hemma =)

    Nu ska här packas lite så vi e klara för avfärd när lillan vaknar..
    Det enda som e så dumt när jag ska åka till pappa e att jag känner mig så halv när inte Matte e med.. Men det får gå ändå, han finns ju trots allt bara några knapptryckningar bort på telefon hihi å kan va härligt att få längta lite iblann å =)

    Det var allt för mig just nu då =) *klickar på spara*

    Dagens I-lands problem..

    Att äta eller inte äta.Ha, har ju försökt här med min "diet" i två dagar. Var nöjd för imorse vägde jag 56,2, jippie.. Men då följer ju nästa problem, eftersom jag inte ätit "riktig" mat på två dagar då, förutom lite kålpudding igår som bara var sååå god (självklart jag själv som lagat den å..sen va den väl ännu godare eftersom jag va hungrig å *suck* va knäpp man r..) jaja skit samma, Problemet var alltså, vad äter man som ska vara lite bättre mat så inte kroppen bara toksuger åt sig allt den kan och det bara e skit?? joo, käkade kålpudding till lunch, bondmat funkar alltid! Sen käka jag plättar till middag, osså lite vitt bröd, kanske inte världens bästa kombination, men så toppa jag det me lite knäckig äppelpaj.. ha! Vad kallar man den dieten? "släng-dig-i-vägen-väggen-vågfan-för-nu-ger-jag-upp eller?
    Får väl se imorgon hur det ser ut =) Bara vågen visar lite på 55.9 så e jag bara såå nöjd, då e ag tillbaka till mitt gamla jag.
    Samtidigt som jag sitter o e så himla inne på det här så är jag medveten om at det faktiskt finns de som verkligen behöver gå ner men som kanske inte kan, å då menar jag verkligen de överviktiga som behöver ta hjälp av operationer eller kanske gå flera veckor på dieter, då känns det som jag e ganska ytlig. O tro mig, jag får äta upp här hemma när jag håller på nu, matte fnyser åt mig, o jaa.. Men sedan finns det ju en del som faktiskt passar att vara lite "mulliga", jamen det gör ju faktiskt det, de som är fina så, fast jag är inte en av dem. Men samtidigt, jag ska inte klaga, men vi alla har väl något som hänger över oss.. Ähh, nog ordbajsat om det!

    Vad har hänt idag?
    1. Emelie fick påskägg av farmor och gammelmormor och gammelmorfar sin. Det var lite kläder och en kula med en påskhare som man ruskar så flyger det lite guldflingor.

    2. Jag fixade med att boka hotell å t mig o lillan när Mathioas ska iväg och panga =) bokade först en natt och blev upplyst om att matte ska vara borta 2 nätter, så då kastade jag mig på telefon och boade en natt till!! Häligt, jag o lilla råttan ska bara mysa o ha det härligt tillsamans! Ina tider at passa, inget massa hushållsjox att hålla på med, utan jag kan ägna hela helgen åt bara henne, åt det kan jag lova att mit mammahjärta myser över!

    3. Engla har vart här o busat idag =) Full fart på båda tjejerna kan jag lova, och roligt att Emelie får någon att busa med!

    4. Jag har bråkat med mitt hår =( Har ju världens virve i bak, så varje morgon ligger allt hår framme vid luggen efter min senaste hårklippning, fan! Å det går inte att fixa..Får vänta tilll håret blir lite längre..

    Nu vart det mycket, borde korta ner det o radera vissa saker, men nee, orka.. läs o irritera er om ni vill elle rundra hur fan jag tänker, det bjuder jag på..Vet att jag e hemskt duktig på att börja skriva saker men avslutar dem grna så att man missförstår..Äh, orkar inte förklara hur jag tänker heller.. :P

    Nu ska jag snart krypa ner i bädden..Emelie och Selma ska vara påskkärringar imorgon  och jag har inte plockat ihop nå kläder åt henne än. Å inte har jag packat heller..
    Ska ju till pappa imorogn, jag o lillan ska sova där. Älskling ska iaf bara jobba o jobba hela påsken så inget som händer här hemma iaf. Får jag inte vara med min love behäver jag inte ens va hemma känns det som.. Men får se hur länge jag blir hos pappa, jag kommer längta ihjäl ig efter matte.. va e det längsta vi har vart ifrån varandra, har det vart mer än en natt äskling??

    ähh, nu ger jag mig! God natt!

    Att vara förälder..

    innebär tydligen att man även blir en sån förälder man lovat sig själv att aldrig bli..En sån där pinsam en..Jag har alltid lovat mig själv att bla inte bli en sån som fotograferar första pottbesöket,,å vad händer.. joo, jag blir så exalterad när lillan imorse klarade av sitt första toalettbesök med kissning att jag ber henne sitta kvar på pottan medan jag i vild (nästan) panik letar febrilt efter kameran jag hade 2 sekunder innan och sedan fort knäppa kortet medan lillan sitter kvar på pottan.Så nu har vi förevigat lillans allra första pottbesök..*suck* men det är inte utan att vara en väldigt stolt mamma kan jag lova!! Våran lilla bäbis..

    Mjölkprovoceringen går knackigt framåt, tog det lite lugnt med det förra veckan eftersom hon var lite dålig med hon har ändå fått i sig lite mjölk o det har gått bra.. I morse vart jag dock orolig igen eftersom hon spillde mjölk på magen,,inget konstigt i sog, vilken snart 1.5 åring spiller inte.. Men efter en liten stund blev hon alldeles röd där varpå jag självklart blir orolig (en annan sak jag aldrig trodde..men man har koll på minsta lilla förändring som sker, det blir nog så att man faktiskt känner sina barn utan o innan även om jga inte trodde det förr..) Efter bara en liten stund till så kommer det större prickar i det röda, som sedan sprider sig på överkroppen och hon fick även en massa småknottror *suck* Ringde dietisten men hon sa att det kunde bli sådär, eftersom att de är främmande för kroppen och de kan reagera på det sättet Emelie gjorde..Skulle prickarna inte försvinna och börja irritera lillan så skulle vi avbryta provokationen, men de försvann efter ett tag, så jag hoppas vi kan fortsäta då.. Men oroligt är det mitt i sucken av lättnad av att hon kanske kanske kan börja äta mjölkprodukter utan problem..

    Å jag kämpar idag.Jag har bestämt mig för att gå ner i vikt.. Efter senaste graviditetetn så gick jag snabbt upp, vilket jag även gjorde då jag väntade Emelie.. o kilona vill inte försvinna, kasnke inte så konstigt om man käkar massa godis o inte rör sig.Men igår fick det räcka.. Jag har legat runt 59.6 ett bra tag nu, det har ju pendlat, men i genomsnitt typ.. På morgonen igår vägde jag 58.7,,visst, kanske inte mycket, men jag märker på en gång på min kropp om jag går upp, o jag blir slö o allt..0ch imorse 57.2 så lite kan jag andas ut.. När jag gic o lade mig igår vägde jag nmligen lika mycket som jag gjort på morgonen fast jag knappt ätit nå på hela dagen förutom naturdiet drink.. Va sur jag va..  Men blev ju bra ändå under natten..Idag ska jag äta lite tänkte jag o resten naturdiet men faan va jag e godissugen =( Så nu står jag mellan alternativen röka eller äta godis.. Jag e ju så jäkla röksugen också så jag smäller av snart!!

    Nu ska jag dricka kaffe, och äta banan..Sen ska jag börja me mat så det finns till Mathias komer hem, för sen ska jag o Linda smita ner på stan en snabbis hihi

    Nyförlovad!

    Så var man tillbaka i verkligeheten igen då, men nu med skillnaden att man titt som tätt blir påmind av ringen som sitetr på ringfingret hihi Känns underbart! O tänk att förlovningen iaf blev lite romantisk trots att jag har den mest oromantiska nallen i världen *s* Det gör inget.. Vi hade en underbar lördag, sol o vårvärme hela dagen juh, och vi var på restaurang som va hur mysig som helst och åt tre rätters, eller ska jag skriva som det va?? Att vi mer eller mindre kastade i oss maten eftersom vi hade en liten skruttunge som inte alls skulle sitta stilla..vi hade en ren o skär tur att det bara var vi på restaurangen, även om det efter en rätt kom ett par till *suck* men men, har man en liten busråtta så har man, det e ju ända ett minne vi kommer att bära med oss, o säkerligen kommer vi minnas det lägre än om vi bara hade fått sitta stilla och lugnt och ätit.. Fast ibland, bara ibland så önskar man att man skulle kunna få äta liite saktare, men samtidigt, det e så kort period i livet som vi måste fajtas me den typen av stress =)

    Emelie är lite piggare, ingen feber längre iaf men måste ringa bvc imorgon och höra efter. Både Matte o jag ligger o lyssnar på henne när hon sover, stackaren rosslar mest så vi blir nervösa.. Åsså tycker jag att hostan flyttat sig längre ner i halsen.,
    Pratade me styvfarmor idag och jag kan lova, ibland (eller väldigt ofta när det gäller henne..) blir jag väldigt trött.. I torsdags var hon hä ro Emelie har för tillfället dille på att hälla ur allt hon har i sin mugg och detta enligt styvfarmor var ju för att hon snart var två år, barn gör så då, och emelie är ju flicka så hon är ju tidigare..*suck* idag ringd hon och fråga hur det va me lillan och jag berätta..Då mena styvfarmor på at jaa, det är ju tur att emelie är uppe o springer för då får hon ju inte lunginflammation iaf, dessutom är hon tje, så hon klarar sig mycket bättre ifrån sånt då..*suck* o jag undrar bara stillsamt "ÄR DET NÅN HEMMA??? Det har väl ingen betydelse att hon är flicka? Å at jag hetsar upp mig är dels för att såna saker handlar inte om vilket kön man är,,tänk om vi skulle få en pojke och hon kommer o säger såna här saker? Dessutom har hon jobbat på förskola, jag bara undrar hur de barnen känt sig?

    Äh, skit samma, nu sk ajag krypa ner i sängen bredvid min underbara sambo och tillika trolovade eller va man nu säger =)

    Imorgon =)

    Jaa, äntligen!! Idag är den sista dagen som oförlovad.. har gått omkring o föröskt att ta det lugnt o bara njuta, å detsamma vill jag göra imorogn för jag e lite så att som en ny fas i ens liv börjar, så blir även resten av den tiden..Så jag hoppas att om dagen imorgon blir helt lugn och underbar och full med ro i själen, då kommer även resten av tiden i framtiden bli så..Nu kanske just förlovning e en väldigt lång tid eftersom den ska vara resten av livet, men jaa, ni kanske förstår tänket??

    Imorgon e ju även en dag och ett år närmare 30..fyy fasen! Å jag menar det verkligen, i huvet är jag inte en dag över 20, alltså, jag får inte in att jag skulle vara en dag över det.. När jag tänker på att jag snart skulle vara 29, har ett barn, är sambo och ffaktiskt har ett "eget" liv, jag är vuxen, då går det liksom inte in, eller joo, att jag är sambo och har barn, det går in, det e ju underbart men att försöka tänka tanken at jag är vuxen, det e ju såå skumt..Alltså, jag tänker på äldre i min omgivning och försöker tänka om de kände sig vuxna när de var 29, och det jag tenderar att  tänka på det är vad de vid den tidpunkten gjorde och hur mpnga barn de hade. Faan va jag är ytlig, som att känslan sitter där, alltså att det är de sakerna som skulle avgöra hur pass vuxen man är? Elelr e det så ändå att det e de sakerna som får mig att känna mig vuxen, då kan ju det förklara en hel del, jag går fortfarande kvar i skolan, det e ju inte såå många vuxenpoäng, och jag har "bara" ett barn, något som de närmaste i min släkt (de äldre) redan hade slagit me råge nättt o jämnt när de var i min ålder.. mamma hon hade 3 barn då och pappa 4. Nu menar jag inte att det e nå fel med det utan att det bara e nå slags för mig att jämföra mig med dem, för det e ju de närmaste jag kan komma på som är "vuxna", deras föräldrar e ju bara "gamla", och har nog aldrig vart vuxen hihi ähh, fasen, jag hade en tid när jag inte för länge sen skulle vara den eviga fjortisen..så jag e väl i stadiet, inte fjortis, men inte heller vuxen, det e väl bara den slutsatsen man kan dra =)

    Nu väntar jag bara på mathias o ska packa det sista sedan åker vi til lfalun för en lugn, härlig weekend med bara mys, och förlovning!!

    Längtar..

    Va jag längtar nu att det iaf ska bli imorogon.. Det känns som att den här veckan tuffat på i 190 ju eftersom lillan e sjuk så blir man ju så uppe i det och ska försöka se till att hon blir bra och mår bra, samtidigt så gnager tanken på allt som borde göras i skolan, men va ska man göra? Vart lite orolig igår kväll för Emelie kräktes igen på kvällen efter att hon somnat, ringde såklart rådgivningen, men de sa att det bara va bra, det är allt slem hon får upp, så då kunde jag andas ut lite. Hon hade ju hostat tidigare under dagen också så det lät som hon skulle kräkas. Konstigt bara att det kommer just efter att hon druckit välling och precis somnat?? Jag blir bara nojig att hon inte tål vällingen då, men kanske e så också att det blir n eftersom hon ligger ner o annars brukar vara upprätad när hon hostar..

    Känner bara att bara det blir imorgon då kan jag andas ut, för imorgon åker vi ju iväg på hotell, så skönt att bara få komma iväg, bara vi tre i vår lilla familj och ta det lugnt =) Sova mellan prassliga hotellakan, och ligga o trängas i en 140 cm säng som var det enda som fanns kvar när vi boka hihi ska bli spännande, men finns det hjärterum finns det ju stjärterum! Sen får jag äntligen min ring!

    Lite nervöst e det ju,det här med förlovningen alltså, å eftersom jag tar så seriöst på det också, så känns det ju som att efter helgen, då är et verkligen vi, då finns det ingen chans att bara smita undan. Alltså, missförstå rätt, jag kan inte gärna smita undan ändå me tanke på Emelie o allt jag o mathias har tillsamans, och jag vill absolut inte det heller, men man måste ju få tänka tankarna. Men faktiskt, det känns bra, jag vet att min älskling e precis den jag vill vara med resten av mitt liv, och han få rmig att må bra och känns mig mer säker här i live, jaa, va ska man säga, han e heelt perfekt.. (ps. så länge man sett till så han har mat i magen *fniss*)

    Idag blir det väl fullt ös å, jag ska fixa här hemma, fortsätta damma, vilket jag för övrigt hatar att göra, o hänga upp nya gardiner i sovrummet frö där hade jag o Emelie storstädning igår. Sen lär jag handla lite ock kasta ihop en paj tänkte jag för farfar o hans fru kommer på eftermiddagen och ska lämna påskägg, o tydligen ska det firas lite, och sen lär jag ju packa för imorgon för pappa kommer på morgonen imorgon o då vill jag ju gärna va lite social mot han =) Visserligen skulle han bli kvar över dagen, men iaf =) Blir ju att man inte träffas alltför ofta, o nu när våran kontakt blivit bättre så =)

    Nu har jag bestämt mig för tt ge mig me dessa lång bloggningra, framöver blir det mer´korta, kan ju inte sitta o skriva hur mycket som helst inte, en när fingrarna väl kommit igång..

    RSS 2.0