Får sitta ner o slappa..

Såå skönt! Men man e ju så himla dum,, nu får jag för en gångs skull sitta o bara vara, men då blir jag så himla rastlös så jag kan likosm inte njuta av att bara vara.. Bäst o träna på det kanske..

Morgonen gick av bara farten, upp vid 8 (sovmorgon!), duscha, lillan upp o väcka Caisa (lillasyster som e här), käka frukost, busa lite och sen dags o laga lunch. Sen åkte Caisa iväg för att spela innebandymatch och lillan skulle sova..Vikket resulterade i ett raseriutbrott.. Emelie har nämligen kommit på det här nu med att det e jättekul att var ao leka på sitt rum, så hon ville bar aupp, självklart va jag så dum (...) att jag föreslog att hon kunde sova middag i sin säng uppe,,inte bra.. Honskulle läsa sin "Max blöja"-bok som just nu e suuperpoppis..För er som inte läst den så kissar ju Max på golvet, o vovven får Max blöja att kissa i *spännande*.. Sen skulle lillan byta bok o dona så då kändes det som att det fick bli sovning i vagnen som vanligt..Lillan rasande, men efter att ha kompromissat till det me sovning i vagnen, sa att hon kunde ju ha Max-boken o ligga o läsa i vagnen, så funka det =) Nu har hon sovit nöjt i tp 2 timmar så..

Snart kommer Lisbeth (styvmamma), Manne (bror), Emelie (brors tjej) och Caisa, o Hansson (?), (Caisa's kille), ska fika lite o så =)

Lillan har vart överlycklig nu när Caisa e här och helt plötsligt duger inte ens mamma.. Bara moster som e viktig, o tycker det e så himla kul att se hur lillan verkligen tycker om Caisa! Hämtade ner lillan typ 3 gånger igår kväll efter att vi skulle sova.. Till slut fick jag säga att vi lär va tysta för Caisa sover..Men visst e ju en vit lögn ok vissa gånger??

Roligast just nu är när lillan kommer o säger "puss", "kram", osså får man puss o kram, så himla härligt!!

Å igår va hon så rolig,,hon ville hoppa i sängen som Caisa skulle sova i, så jag sa ju typ att "neej,där ska ju Caisa sova..", "Scchhh",säger lillan o ser så himla busig ut så jag va bara tvungen att tokskratta åt henne =)

Jaa, det händer mycket roligt nu me Emelie, det e heelt otroligt hur det bubblar ur ord o saker nu! Jag vet inte hur många gånger om dagen jag skrattar nu, mellan raseriutbrotten, vill säga hihi

Åsså blev jag påmind idag om hur mycket Mathias och Emelie verkligen betyder för mig!! Att man aldrig ska ta någon, något för givet, det är bland det viktigaste! *puss*


Lillan med humöret =)

Hmm, jaa, har märkt att på den sista tiden så har våran underbara lilla unge totalt tappat bort sitt humör vissa stunder av dagen.. Hon kan vara jordens lilla solstråle tills något inte är eller blir som hon vill..Idag har det varit två såna incidenter..
Det första var på förmddagen när vi var ute, lillan åkte omkring på sin sparkbil och var bara tvungen att åka bort mot vägen..Det är inte första gången lillan o jag e oense om vägen, för förra veckan var det precis samma sak på samma ställe.. Jag försöker förklara, ställa mig i vägen och inget hjälper, så det va bara o ta bilen o lillan o traska hemåt, o lillan va såå himla aarg så det va inte klokt.. Sluta m att hon satte sig mot garageväggen o bar agrina o skrek.. Fick tyst på henne iaf när vi kom in o matte tog henne i famnen.."Lälla" på det o så somna hon..

Nu ikväll var det dags för andra dusten..Nu här innan nattningen blev hon helt rasande hysterisk och bara skrek o grina när jag skulle ta av henne kläderna och ta på ny blöja.. Kan ju avslöja att jag gick med på att göra hälften..Hon skulle inte ta av några kläder egentligen så resultet e att hon ligger i nybytt blöja, iaf utan byxor, men med t-shirt och sin lite tjockare tröja på..*suck* hon blir helt galen ibland.. Fast jag tycker ändå det e viktigt att man kompromissar lite när det väl går..


Men jag funderar på hur man bär sig åt.. Vad gör man åt de här vredesutbrotten?? Ska man bara vänta ut dem, för att förklara elle rens säga nå det e liksom lite lönslöst just under utbrottet..Förklara brukar jag ta lite senare när det hela lugnat ner sig..

Jag brukar försöka att krama om henne o säga att det är helt okey att vara arg och ledsen o blablabla, men hmm, det e knappast så att hon godtar det,,helst vill hon springa iväg o bara lägga sig nånstans på golvet o skrika o gråta..

Men emellan utbrotten e hon hur glad o go som helst så det finns inte =) hihi

Å jag måste erkänna att ibland när hon får utbrott så brukar jag inte kunna hålla mig för skratt, men jag brukar faktiskt i 98% hålla mig lugn för att försöka lugna henne..men men..

Å saken e ju den att hon verkligen försöker testa en nu, saker hon hela tiden vetat om att man bara inte gör, som att sitta på bordet (??), det verkar helt plötsligt vara något som man bara måste göra nu..
Iaf så vaknade lillan til ljust precis, kokhet så hon e svettig i håret, försökte lirka av henne tröjan..ICKE!! Å till saken hör ju att hon inte ens brukar sov amed täcke,,utan enbart i en bölöja.. haha, e det kanske et smakprov på vad som komma skall i tonåren sen kanske..

Sitter här..

där jag suttit de senaste timmarna.. Fasen, hade jag vetat att lillan skulle sova så här länge utan att börja hosta elelr nå så hade jag ju kunnat..städa, sy om lite påslakan, strukit fast namnetiketter, legat i soffan o kikat teve, killat matte i örat eller dragit katten i svansen..Istället har jag suttit extremt obekvämt på en alldeles för hård stol i köket( e ju spå puckad så jag siter på den enda stolen utan dyna..), å har stirrat på en dataskräm utan nåt att göra.. Hur knäpp e man inte ibland.. Ont i axlarna har jag nu å.. *suck* men men.. just ja, har hällt i mig typ 10 liter kaffe också..

Nu ska jag börja göra mat så allt sånt e klart så man bara kan mysa me lillan sen när hon vaknar.. Hon har sovit i typ 3 timmar.. Märks det att hon e dålig eller??

Äntligen helg!

hihi, fast egentligen har jag trivts väldigt bra med den här veckan. Har jobbat (halvtid) på en förskola som jag tidigare trott jag knappt skulle sätta min fot på, men jag har haft himla bra dagar, och jag har verkligen trivts. Visserligen har jag vart på fler förskolor jag trivts på, men den här ligger ändå nära hemma också =) Sökte jobb där nu på eftermiddagen, fick svar att de inte söker någon nu, men jaja, jag håller mig kvar där ett tag till iaf, har några veckor uppbokade redan. Visserligen halvtid och 75%, men det gör inget, hellre jobba o trivas o va på sammas tälle än o bli runtkuskad och utan o veta från dag till dag vart man sak va, hur tiderna ser ut o så..

Annars så e lillan sjuk igen. Får bli en lugn helg för oss nu, hon behöver tid med bara mamma o pappa nu också. Lillan sov i vagnen, satte igång o hosta så hon kräktes,,igen.*suck* va uppe ett tag, ut o lekte en sväng osen va hon helt slut, har feber och somna i vagnen igen.. Men vi får ta nya tag, tackar iaf för att det e helg hon e sjuk på o inte mitt i veckan..Blir så jäkla svårt o koncentrera sig på jobb då..

Nu ska jag ta o styra ihop lite mat, o lillan börjar vakna till.. Kanske man får lite hjälp i köket av henne hihi Emelie brukar nämligen vara med o hjälpa till varje dag nu när man lagar mat =) O inte mig emot, bara roligt me lite sällskap, det enda jobbiga e när hon ska stå o hälla vatten, blir så himla blött, men samtidigt, hon e nöjd, o hon lär sig att hälla/ösa vatten, att inte spilla så mycket (även om olyckor händer) och vi är tillsamans, kan inte bli bättre!
Å just ja, åsså har vi inga köksluckor just nu, de är på omlackering, så just nu ser hela köket ut som hej kom o hjälp, o lillan hittar på mycket roligt *s*

Mjölkallergin tebax??

*blähh* startade våran dag vid halv elva,förbi skattemyndigheten för o hämta skattesatspapper, o sen vidare mot sjukhuset.Hade tid idag för lillans utslag som hon haft sånt sjå med.. Först till barnkliniken,o antagligen är det alltså mjölken somspökar igen, fasen. Hur förklarar man för sin lilla (snart) 2åring att hon inte får äta ost? Hon som verkligen älskar ostoch kan äta hur mycket som helst av det?? Hon fick ju inte äta det förrän i våras på grundav allergin o efter att vi "trodde" hon fixade mjölk igen såhar hon ju fått ost, mjölk i mängder, och älskar att äta smör direkt på smörkniven..Hon kommer ju inte förstå att det e för hennes eget bästa, men iaf så blir det till att sätta sig vid matbordet och förklara för henne =(

När vi var på barnkliniken vart vi skickadetill hudkliniken iaf för att kika upp hennes utslag mer noggrant, så vi ska även få någon stark salva o smörja henne med för att se om det blirnå bättre, utifall att det skulle kunna vara nå eksem, eller hur det nu var..Så nu blir det ett par dagar iaf då man inte vet hur det ligger till. Skönt iaf med barnkliniken för de är verkligen noga med att kolla upp o skickar en vidare o så, så det är ju skönt, men jag hade hoppats på att någon bara kundesäga att "jaa, men honär allergisk mot det här", lr nå liknande..
Vi ska även undvika lingon, och ev. får vi plocka bort allt rött ur maten, fast det tror jag var steg nummertvå, kände att jag blev lite snurrig ett tag..

Lillan ligger o sussar just nu så börjar bli dags o väcka henne nu, en timme får räcka för princess, annars kommer jag va död imorgon på jobbet =)

RSS 2.0