Ska vi släppa bomben nu då??

Happ, den senaste veckan har varit minst sagt,,energisk, milt uttryck kan jag ju då tillägga.. Idag var väl första dagen då det var lite lugnare, iaf ett tag, o den stunden avnjöt jag o Emelie på Fjärran höjder tillsamans med Anna o Emilia. Vi hade en toppendag, o myycket sol blev det ju =) Emelie badade o plaskade i vattnet med en extremt nervös mamma efter sig eftersom hon blev så himla hal av solkrämen o bassaängen lite väl djup för en liten sessa. Men med badring i högsta hugg så tyckte emelie att hon verkligen behärskade tekniken med att simma,,not.. Men att plaska på kanten var väl vad jag tyckte var mer lagom..Vi fikade, käkade, lillan sov en stund och sen vart det lite bad igen, o sen dags för hemgång. Jaa, måste säga att jag nästan kunde slappna av, även om det snurrar på i skallen just nu med allt som ska göras och hinnas med.. ¨

Å vad e det som ska hinnas med?? Joo, det blir BRÖLLOP!! Mathias o jag ska gifta oss!!! Ihh, o det blri snabba ryck, så jaa, just nu förstår jag väldigt väl varför man börjar planera sitt bröllop typ redan ett år innan =) Så nu har ja "tvingat" Anna at kasta sig in i allt det här också, för jag behöver hjälp, annars lär jag nog bli gråhårig innan det hela e över..
Efter badet var jag iaf förbi frissan o kollade om hon kunde fixa mitt hår på bröllopsdagen, o det kunde ho *lycka* var lite nervös..Så nu har jag fått tid dit i juli för att gå igenom hur håret ska se ut, o nästa vecka har jag på onsdagen tid för provsminkning inför den stora dagen, och på torsdagen kommer prästen hit för att gå igenom lite..

Alltså, hela den här veckan har vart lite smått kaotisk..2 dagar gick åt till att hitta präst, för kyrkan den var den lättaste biten, och det var ändå vad jag trodde skulle vara det svåra.. Men jaa, o efter det så jaa, säg vad jag inte funderat över..Men nu örjar vi aksnke rulla på lite igen då.. Kände häromdagen bara, efter bara typ 3 dagars planerande att  faan, nej, vi drar ivägo o gifter oss..Men neej, det e ju ändå så att ens bröllop är väl det som man alltid, ända sen man var liten, alltid har fantiserat om , o målat upp en bild av hur det ska vara o allt. Men jag säger bara det, jag har ju den senaste tiden vetat hur jag vill ha det o så, emn jaa, när man väl sätter igång, då dylker det upp fyrtio miljoner frågor till som man inte en shade tänkt på.. Ex. ska jag ha halsband till klänningen? Ska jag ha armband? Ska jag täcka över tatueringen när det e bröllop? Hur ska jag ha håret? Hur kan vi matcha varandra på ett enkelt sätt? Vilka blommori brudbuketten? Hur ska fikat se ut? Hur ska sminkningen se ut? Jaa, hrmm, gasnka mycket frågor kring mig som brud alltså..Hrmm.. Men jag vet att MAthias ju löser sin bit exemplariskt, så länge han fäljer "temafärgen" hihi
Jakten nu är efter ringen,men jaa får åka ner i veckan o kika lite mer o gå själv, för lillan uppskattar inte at vara i en butik där man inte får röra nåt..

Men jäklar vad folk det blir..Jaa hrmm..alltså, har man stor släkt så har man, o några kompisar vill man ju gärna ha med iaf, så då får det bli så, men typ runt en 70 pers. är vi uppe i nu, o där stoppar vi =) Såå, vad vill ni ha att fika är väl den stora frågan =) JAg har en känsla av att alla regniga dagar den här sommaren har ni en som ni iaf vet var hon e,,nämligen i köket..Jag lär baka som en galning vil jag lova. Så, nu lär jag försöka sätt amig imorogn o pilla klart inbjudningar o allt o målet e at få iväg dem, typ imorgon eller senast söndag.. Känns som jag har lite att göra =) Men det ska bli underbart, och det är roligt och spännande =) Jag har ju mannen i mitt liv hihi så då kan vi väl lika gärna samla lite vuxenpoäng nu också!

Vilken dag..

Hela den här dagen har jag kastats mellan hur många olika känslor som helst, allt från tomhet, medkänsla, till en lyckostorm, överväldigande och gråt.. Såå, jaa idag har jag gråtit kan jag lova, jag som aldrig brukar göra det..
En av mina vänner var med om något väldigt jobbigt idag och det väckte så mycket hos mig..Dels för att jag själv vet hur hon känner det, (lr jaa, jag kan ju inte säkert veta hur det känns för dig men jag vet vad du går igenom..)men även att veta att något hänt en vän, det är inte kul, man vill inte att något ska hända ens vänner.. Jag bad en stilla bön att det inte skulle hänt, men tyvärr, mina böner verkar sällan bli hörda. Jag skulle bara vilja trösta, men fan,mina ord räcker liksom inte till. Vad kan jag säga för att ta bort smärtan? Men jag finns här, och det är väl det viktiga kanske. Men ändå, man vill ju göra så mycket mer..Tänkt på dig hela dagen gumman!!

Man skulle ju gärna vilja stanna hela dagen ett tag, iaf för en stund, men livet snurrar ju på ändå..
Mathias mamma ringde på förmiddagen o undra om hon kunde låna mig nån timme.. Såå..
Sedan var jag med svärmor på stan, slutade med att jag började störtgrina.. Blev alldeles för överväldigande med så mycket, o min skalle som ju genast börjar måla upp bilder å jaa.. Men men, mer om det senare, jag lovar!
Fick en jättemysig tunika av svärmor dock =) Var med o hjälpte henne handla kläder åt sig själv, något hon behöver mer ofta =) Hon har handlat två par likadana jeans under hela den tid jag o Mathias varit tillsamans, och det var vid ett o samma tillfälle, dessutom i samma färg *fniss* Åsså när vi skulle betala så hittade jag tunikan, den bara låg dä ro glänste, inne på "Tant"butiken!! Men faan, den e bara sååå jäkla, jaa, jag hittar inte ordet, men typ fulsnygg..

Nu ska jag tvinga min älskade sambo att planera våra liv här lite, känns som han behöver det haha inte sitt ao titta på science eller va det e hela tiden :p


Lite foton från vår midsommar =)

 Våran lilla midsommarstång =)

Måste ju kramas lite.. Man måste ju kramas lite..

Å prova lite olika getter att kramas med..

Åjj, o här fastna jag på en bild å..

 Lillan älskar ju att köra sin motorcykel..

 å ibland så behöver den service å.. Lillan fixar!!

Midsommarfirande på barnfamiljers vis..

Jaa, underbara midsommar..Å fy faan va jag mår illa.. Jag känner hur en blandning av jansson, köttbullar, prinskorv, färsk potatis, sill, nubbesallad, ägghalvor har tagit över min magsäck, o allt detta har jag sedan spetsat till med cheesecake m. färska jordgubbar, en stor mängd godis, chips o dipp, just  ja, o en stoor mängd kaffe, typ en 2 liter skulle jag tro *suck*
Lurade ut grannen nu ikväll på en promenad o för varje steg jag gick så kände jag hur maten for mellan magsäck o halsgrop,,fyy faan, säger jag bara..Gissa att jag inte vill se mat ens imorgon..

Iaf, såsom rubriken lyder så har vi haft en bara helt vanlig o mysig misommar, just att vi haft två dagar då vi bara "varit", inte jäktat, inte stressat utan mest bara käns oss för vad vi velat göra.. Förutom allt ätande som har tagit upp åtskilliga timmar.. så har vi även hunnit med att vara ute, vi var till Furuvik igår o klappade getter, o tittade på tobbe trollkarl =) Efter lillan hade gått o nattat igår så tittade jag o Matte på en film som gick på teven, rätt skönt att bara sitta där rätt upp o ner..
Idag när vi  var ute på förmiddagen så var det nog många som va aningen trötta, va typ bara vi som var ute.. Inte en bil hördes, inte ett ljud alltså, det va heelt sjukt, men skönt hihi

Emelie hon e nöjd bara hon får köra sin motorcykel, å det gör hon, mycket o ofta hihi

Å vikken koll den lilla donnan har, det e helt sjukt! Sprang o leta mina tofflor igår, o jag fråga inte henne, utan prata med matte.. Efter några minuter började Emelie säga "där, där",,jaha.. tittar, joho, hon hittade tofflorna =) Å det e såna saker varje dag, hon har stenkoll =) Åsså e hon renlig.. hon tycker ju inte längre om att bli kladdig om händerna när hon äter, hon som alltid kladdat, o det får inte vara nå matrester kvar där hon äter, åsså springer hon städnigt omkring me sin dammsugare.. Ska man bli lycklig, eller??! Fast hon e bra charmig den lilla ungen, o det e helt sjukt, varje gång jag tittar på henne så blir jag bara mer o mer stolt över vad vi åstadkommit, o jag myser verkligen av att se hur hennes charm bara lyser åt alla håll..
Å det som e mysigast just nu är att säger man minsta lilla åt henne, så tar hon tag i ansiktet o pussar på henne,,Mamma får absolut inte bli arg *fniss* bara mysa med lillan.. Eller som när hon vaknar på morgonen, då vaknar man alltid av att hon tar ett stadigt men försiktigt tag om ansiktet o vänder det mot sig så hon kan ge en en god morgon puss, å alltså, behöver jag säga att varje morgon vaknar man med ett leende på läpparna =) När man får en puss o det första man ser e ett par nyvakna glittriga ögon som e fulla med bus *myser*

Nu ska jag börja ta o krypa mot bädden..Lillan sover, Matte ska lägga sig snart också, han ska jobba imorgon,,igen.. Stackars älskling, får jobba jämt för att vi ska kunna ha det bra =( Men sen e han ju guld värd också, inte bara världens underbaraste sambo, utan världens bästa pappa också!! Puss!!
Jaa, jag e såå oerhört stolt och lyckligt lottad som har den familj jag har =)

Å jaa, kära bröder (o systrar), ni e guld värda också!!

Sitter o njuter..

Emelie ligger o sover, grannarna pratar så högt att de sitter o skriker *suck*  Vi har privilegiet att bo bredvid grannar som skriker på varandra när de t.om samtalar, liuite drygt, men jaa. Vad gör man.. Det negativa e att emelie sannolikt kommer att få med sig massa "fiina" ord som inte uppskattas innanför våra fyra väggar..*suck*
jag har sutti o  bläddrat i en tidning..Nu får man sitta o stirra på vagnen då o vänta på att lillan vaknar.. Det e helt sjukt, när lillan sover, det e den enda stund på dagen man har för sig själv, men ändå så sitter man o väntar på att lilla prinsessan ska vakna..

Har ju vart lite dålig på att uppdatera min blogg, men jaa, de senaste dagarna har vi vart ute och jaa, vart ute typ..
Anna och Emilia var här i måndags, superkul! Det blir alldeles för långt mellan gångerna tyvärr, men jaa, det är kul när man väl ses =) Men det e väl en del av det s.k "vuxenlivet", man har fullt upp på sina egna håll och när man sedan ska ses så lär man försöka passa in det med varandra, å jaa, ibland funkar det, ibland inte =) Huvudsaken är väl egentligen att man ses, och inte bara när man ses.. Roligt värre är ju också när man får vara med om hur man själv o sina vänner samlar de obligatoriska "vuxenpoängen".
Linda o Selma har vart o hälsa på också =) Jag tycker det e så himla synd att de ska flytta =( Man är så van med att de alltid e typ 5 minuter bort, även om man inte babblar eller ses hela tiden så vet man att möjligheten finns att bara springa över.. Fast jaa, jag kan ju inte gärna tvinga er att bo här för att jag inte vill att ni flyttar =) Men det kommer bli tomt såklart, men vi lever ju i en tid då det finns telefoner och internet som tur e, så jag ska försöka att överleva *s*

Imorgon var det då midsommar, vi lär åka o handla lite mat så vi kan smaska i oss lite då, osså ska vi ut o jaga björkris så vi kan göra våran midsommarstång =) å massa blommer såklart!

Å just ja,,lillan ska bli ett hallonbarn!! Vi har ju fått plats på Masurgården till hösten, så nu ska lillan gå på förskola alltså =) Å det känns kanon, men det var inte utan att man drog en liten sorgsen suck nä rman läste igenom papperen igår o insåg att man ska ju faktiskt lämna sin lilla skatt ensam om dagarna =( Jag som älskar att vara med vår lilla prinsessa och få vara med om att utforska världen tillsamans med henne och ur hennes synvinkel *s*
Men pedagogerna verkar supermysiga, och förskolan var stor och barnen får vara ute mycket =) KOmmer bli super! Men jaa, våran lilla bebis sak bli dagistjej.. Då e hon ju inte bebis längre, utan stor tjej.. Mammas o Pappas lilla hjärta! Fast neej, hon kommer alltid vara våran lilla bebis haha Å det ska vi nog påminna henne om även när hon e typ 15 o ska ränna efter killar :p

Ny vagn att sälja,,igen då=)

hihi, jaha, så va vi upp till typ hudik igår då för att byta våran brio mot en emmaljunga *s*
Den va jättefin vagnen, o hade ju sagt innan att vi ev. skulle spara den då, men neej, sk aman tänka klokt så va fasen, dessutom behöver jag ju pengarna til att betala nya vagnen jag köpte+ att jag behöver utrymmet.. Å utrymmet e väl en stoor del, det räcker gott o väl me två vagnar här hemma juh..

Så nu har jag alltså en till vagn till salu, en city cerox 360, svart. Den är en -08, och har både svängbart strye, + att du kan vända sittdelen också =) Tänkte sälja den för 3.500:-

Snart kan ju jag öppna egen barnvagnsaffär här hemma, mne näee, efterjag fått iväg ceroxen så blir det lugn ett bra tag med vagnar för min del kan jag lova *suck* Jag blir ju faktiskt trött på mig själv också =)
 

Ska uppdatera bloggen lite senare =)

Härliga vädret =)

å jaa, neej, jag skämtar inte =) Älskar när det e regn på sommaren hihi Va ut o natta lillan o tänkte på hur härligt det faktiskt e när det e sommar o regnar, alltså det e som att allt stannar upp något. Jag kan känna att när det e finväder så ska man hinna med o göra så mycket som möjligt,,utomhus så klart. Det e hur skönt som helst att vara ute hela dagarna, det e inte det, men det blir som att kroppen snurrar igång sig själv, man vill ner på stan, hinna sola, helst åkao bada, man e på bra humör o har ork så helst vill man hälsa på alla man känner också o sitta ute o fika, å å..sen när det kommer såna här regndagar, då e det som att luften går ur en, men det är helt okey att bara vara inne då, titta på teve, städa lite, lalla unt, eller som vi gör hemma här idag,,bakar kanelbullar =)

Just nu är det ett härligt lugn som infunnit sig här hemma..Emelie ligger ute i spöregnet o sover så gott,kan tänka mig hur härligt det lär vara att ligga nerbäddad i vagnen med regnet smattrande mot vagnens regnskydd, Matte som skulle ha jobbat tog ledigt idag, vart lite sent med Emelie igår kväll eftersom hon vaknade igen och hade ont i magen stackaren. Iaf sitter MAtte just nu uppe vid datan, efter att han faktiskt hade röjt av i köket så jag kunde sätta igång med bakning *lykkah*, och jag sitter här lite snabt, har precis kastat iordning bulldegen så den e på jäsning, tvättmaskin och diskmaskin mullrar sin härliga stämma och regnet smattrar mot fönstret, och ett fullständigt lugn har kastat sin skugga över vårt hem idag, mysdag =)

Äntligen känns det som skutan e på väg framåt igen, å snart e det midsommar, både spännande och läskigt =) Sen öppnar vi officiellt verkstaden här hemma hihi
Inför midsomar ska lillan åå jag återigen göra en egen midsommarstång, den vi gjorde förra året blev ju lyckad, o i år kan lillan hjälpa till också =)

Underbaraste sambon har jag!

Japp det kan jag lova =) Alltså, att jag funnit min rätta, det förstod jag på en gång när vi sågs första gången..ujuj, in kommer HAN, och inte bara Han, med stort H, utan hela han var perfekt! Jaa, kan lova att det var inte den bästa tajmingen för någon av oss kanske, men det dröjde ju nån liten månad till innan vi träffades o så, men jaa.. Jag håller hårt i min älskling =) Ändå sedan första dagen med MAthias så har jag känt mig så trygg, lugn, så, så "hemma" som bara en känsla av att vi hör ihop liksom.
Precis när vi precis hade börjat träffas så pratade jag om det här me att träffa den rätta med den dagmamma jag hade när jag var liten, hon o jag har en jättebra kontakt tycker jag, men iaf. Hon sa att när man träffar den rätta så bara vet man typ, man känner det, o precis så känns det hihi
Det e väl klart, alla har väl sina upp o nergångar, o vissa dagar går man ju i taket över att det står pantflaskor på diskbänken, smutsiga strumpor bredvid datorn, eller att det inte går att kommunicera med han när han sitter framför tv:n, men samtidigt, vad e det för saker att reta upp sig på (även om man faktiskt gör det vissa dagar..) när det är det värsta man kan komma på om sin sambo??

Fast det jag egentligen skulle komma fram till med det hela, innan min offentliga kärleksförkling, är att igår när han kom hem från jobbet fick jag en bukett med rosor!! hihi, sååå fint och underbart gulligt, även om jag vet att han kanske inte uppskattar ordet gullig.. Så nu har jag rosor här hemma på köksbordet,utan att jag sagt nå eller så. Åsså prinsesstårtbitar =) Fast det hade han köpt för att han var sugen, men strunt samma, i min värld så blir det ändå att jag fick blommor OCH prinsesstårta!

Jag älskar överraskningar, och jag älskar att bara kunna få nåt bara sådär ändå, utan at det e nå speciellt, det e ju liksom sånt som betyder mest.

Idag har lillan och jag vart ute o plaskat lite i regnet, sen lekte lillan lite med modellera, fast den va så hård, men tror hon ändå tyckte det va kul =) Ätit plättar har vi gjort å, o det e såå underbart at hon  komiit igågn med att äta igen! Våran lilla unge e tebax!
Men nätterna vette katten vad som hänt med.. Emelie har sovit nätterna igenom sedan hon var nån månad bara, men nu har hon börjat vakna efter någon timme o har verkligen jättesvårt at somna om =( Hon vrider o vänder på sig, kryper mellan sin säng och våran,lägger sig till ro, men vrider o vänder på sig igen. Pratade med Linda om det här i förrgår o hon tänkte om det var så att Emelie äterigen det hon inte ätit under tiden hon vart sjuk, så igår kväll när lillan vaknade igen vid en typ 23, så fick hon mer välling och hon klunkade i sig typ en 200 ml och va verkligen hungrig, plus att hon drack resten lite senare när hon inte kunde somna.. Men jag vet inte hur man ska kunna få henna komma till ro, så e det nån klok människa därute så får ni gärna ge råd.
Hon e ju verkligen supersnäll o försöker somna om, hon säger inte ett pip, och vi tar inte upp henn eur sängen. örsöker att inte prata med henne heller. Inatt så va jag supertrött och hon hade fortfarande inte somnat efter typ halva natten, så då sa jag åt henne att nu fick det vara nog, nu är det dags att sova typ, god natt.. Då kom hon till ro efter en stund o somna.. Ahh, så kan lova jag e aningen trött idag, hon har vart så här i tre,fyra nätter nu juh.. Men men, ska inte klaga!

Nu ska jag plocka litemedan lillan sover =)

Vad det regnar =)

Men inte gör väl det nåt inte =) Bara härligt att få va inomhus litegrann, annar s e vi ju ute hela dagar.. Fsast Emelie kastade vi på regnkläder på förmiddagen o kastade ut iaf, eller nja, kasta o kasta e väl o ta i när man har en unge som verkligen vill ut hihi så imorgon hoppas jag på ösregn så vi får va ute o plaska rejält i alla pölar =)

Idag har vi vart o handlat lite, sen till barnens hus o köpte riktiga målarfärger till lillan. Elle rjaa, riktiga o riktiga, köpte på dollar tidigare och de funkade väl med det va bara en liten bricka med några små färgpaletter och en liten pensel med plastborst, kasnke ingen höjade för en liten 1.5 åring.. Nu köpte jag med rejäla färgklickar så borsten håller sig på en o samma färg, en mjuk o bra pensel, tjocka kritor och så modellera i olika färger, så imorogn ska vi måla o "dega" lite tänkte jag hihi
Emelie har redan ritat en jättefin teckning med sina kritor, hänger på kylen nu =)

På eftermiddagen åkte vi iväg till Leklandet med Linda o Selma, superkul!! Dock va Emelie liite ur gängorna, busade inte på som hon brukar, men å andra sidan så var hon alldeles nyvaken när vi kom dit, o hon tog väl ut krafterna på en gång, men jaa, vikken kanonidé det e med leklandet.! Det e ju hur kul som helst även för oss vuxna hihi  Emelie o Selma busade på och vi "vuxna" kröp efter =) Bra motion e det kan jag lova!
O lillan åt som en tok!! Hade tagit med mat till henne, o hon har ju knappt ätit nåt de senaste veckorna, men hon åt hur mycket som helst idag..Sen åkte vi hem, o bara två timmar efteråt gav jag henne macka o mannafrutti som hon åt av, visserligen inte av allt, men ändå =)

Sitter o väntar på att Matte kommer hem snart. Emelie somnade som en stock vid åtta. Läste skönheten o odjuret ikväll, ur en "vanlig" sagobok =) Men fasen va det e romantiserat och ger fel bild av verkligheten egentligen med sagor,,kanske därför jag lever i min egen lilla värld, läst för mycket sagor.. Det e ju Alltid typ den vackraste flickan som det är så synd om, men som sen "blommar ut" och får den vackra prinsen, åsså lever de lyckliga i alla sina dagar.. Å prinsar som räddar prinsessor.. jaja, få rmodulera om sagorna sen när lillan blir lite större, hörde om nå böcker som kommit nu där prinsessor räddar prinsar hihi Den ska vi då köpa hem =) Våran lilla prinsessa e ju en liten tuffing hon!

Å studenterna e ute o festar =) Vad jag e glad för deras skull, alltså det är den dag på året som jag verkligen kan känna med andra människor ordentligt. Känna den där lyckan att man e klar med skola, känna friheten, bara få ha den här kvällen som sin egen, o hur de skapar ett minne som kommer vara med dem för alltid. förhoppningsvis blir kvällen postiv för alla! Visst kan det väl va lite skrämmande me studenten också, då blir man ju lite vuxnare å, men ändå.. Emelie o jag vinkade glatt åt en lastbil som kom körande, härligt!!! Sen blev Emelie så ledsen när hon inte såg någon mer, o jag försökte förklara att de hade fler att åka till =( Lillan.. Så nu har jag lovat henne att pappa o jag minsann ska fixa lastbil åt henne också den dag hon tar studenten! Har man lovat så har man, men känner att jag sparkar över den bollen åt Emelies söta, rara, goa pappa hihi

Nu ska jag smaska lite godis, man lär ju passa på när bebin sover *s*

Magen full mä pizzah =)

jaha, va härligt det e när dagen inte blir som man tänkt sig (om det vänds till nå positivt alltså..)
Tänkte imorse att det bara skulle bli en dag me städning och bara ta det lugnt, funderade vad man kunde hitta på för bus så lillan skulle kunna överleva en dag utan att vara ute hela dagen.. alltså visst, jag kan vara ute fast att det regnar, men det känsn som att jag gärna passar på att städar inne o så de dagarna så kan man vara ute de dagar det e fint väder, fast imorogon  e vi nog ute o busar ändå, för jag hann o städa klart inne idag.. å lillan har fått nya regnkläder =)

Efter att grejat lite imorse så ringde telefonen, var en som ville komma o kika på vagnen, o då hade jag redan fåttettmejl av en annan som också ville komma o kika.. Så jag hann o städalite hemma medan matte o emelie åkte till affären, och sedan hann jag tvätta liite, bränna maten i ugnen,glömde liksom bort den.. och få mess från Linda =) Hon skulle ner på stan och självklart så tackar man ju inte nej till stadsbesök eller umgås hihi

En tjej kom o köpte vagnen, citycrossen, min ögonsten =( Vagnen som vi haft sedan lillan föddes, har ju kort när hon ligger i vagnen o knappt syns för hon va så liten, och nu har vi sålt den, fan, skulle begärt mer betalt.. Nej, men jag har ju några vagnar, och skulle jag vara så sentimental så skulle vi ha hela förrådet fullt me grejer..Fast vänta lite..*tänker på hur förrådet ser ut* näee, i det här förhållandet så e det nog Matte som står för den sentimentala biten kring grejer, för förrådet består till 80% av "hans" grejer hihi Men visst, det känns ju att sälja vagnen, men har ju en fin ändå nu till lillan som jag e suupernöjd med!

Sedan drog vi alltså ner på stan en liten sväng, blev Gina Tricot och köpte ett halsband, 19:-, sedan regnkläder åt lillan, fast Linda betalade jackan, Tackar! och sedan en liuten sväng in på H&M och handlade nåt linne och skärp åt lillan..
På vg hemåt så bestämde vi att vi skulle gå ut o käka lite pizza så vi möttes upp på pizzerian och käkade lite o sen liten promenad.
Selma och Emelie e så himla söta tillsamans, å det riktigt lyser om dem när de hittar på sina små bus =) Selma satt med underlägget från bordet på huvet o såg så söt ut och emelie skrattade haha Sedan hjälptes tjejerna åt att dra vagnen också, en varsin sida av handtaget osså dra,,fast jaa, man kan ju inte säga att vagnen åker rakt men framåt går det ju iaf!  Det är härligt med barn!

Ligger ju o läser saga nu varje kväll för Emelie när hon dricker sin välling, och i förrgår så hämtade jag ner en bok med H.C Andersens sagor, och de brukar ju vara helmysiga, men jaa, vet inte vad jag har för upplaga här hemma, den e iaf från när Matte var liten *hrmm, host, harkel* Där ska de slå ihjäl varandra, o slå hästen med piskan och vette katten allt, jo just ja, det var en som knivhögg  mormodern i tron att det var hans granne..(så det skulle ursäkta nåt sånt??) Jaa, iaf så kan jag ju säga att nu ikväll så blev det Pettson & Findus som Emelie fick somna till!!
Inte för att jag vil lundanhålla saker för henne, men alltså, när jag ligger o tycker att sagorna är hemska då e det illa, jag som älskar sagor..Jag analyserade lite kring detta också om jag kunde ha blivit påverkad från något jag tidigare läst, men nej.
Alltså, tidigare så läste jag i nån bokpost att en del föräldrar väljer bort vissa sagor för att de är för våldsamma och mörka, typ, kommer inte ihåg det hela riktigt, så jag var ju tvungen att fundera på om det e jag som överreagerar, men neej, så där !ruskiga" som just den här sagoboken är, det har inte andra sagor varit och ändå är det de vanligast sagorna som finns i den här boken..Såå skumt, eller så e det jag som bara läst omskrivna versioner av de sagor jag läst nu senast, så det faktiskt e jag som fått läsa censurerade versioner.. Men, strunt samma, den där boken tänker jag lägga långt ner i någon kartong känns det som, den var inte alls trevlig att läsa..

Å våran lilla älskade unge kissade på pottan idag igen, kan inte låta bli att tala om hur himla stolt jag är över henne!! Alltså, det e ju inte så att jag tvingar dit henne, men hon har en längre tid visat intresse för pottan, och varför inte uppmuntra? Hon har gjort både nummer ett och två där nu, och vi hejar på =) Så länge hon själv vill så, hihi, o hon e lite rolig, hon ska inte ha byxor eller blöja på sig närhon går på toan, det tar hon a sig =) Åå, ni skulle se hur söt hon e när hon sitter där!  Men vi tar allt som det kommer, vill inte lillan sitta på pottan om ett tag,så e det okey det med, bara det får gå i hennes takt så =)

Vagnarna som ska säljas!

 City Crossen  3.500:-

och här e Brio singen-09:a 3000:-


Jag behöver snart en godeman..*suck*

Jag e nog en av de veligaste människorna som finns, det bara måste ju va så..
Skulle vara så skönt ibland at bara få ringa till någon som säger att "nu ska du göra såhär eller såhär! Va skönt det skulle varas, lippa ta nå beslut själv,,men som pappa alltid säger när jag ringer till han och vrider o vänder på saker "Välkommen in i vuxenlivet".. Inte roligt att vara vuxen..Å ändå är det vad man går o väntar på under hela livet fram till 18 typ *suck*

Har ju just nu sånt sjå med att välja den bästa omsorgen för våran lilla goklimp inför hösten. Självklart e det ju så för alla föräldrar att man vill sitt barns bästa och så även jag..Först var jag ju inne på att Emelie skulle vara hos dagmamm, då får hon vara i hemmamiljö, lugnare miljö och inte så mycket uppstyrt som jag kan uppleva att det e i förskolan.. *suck* var till dagmamman i måndags eftersom vi fått plats där, men jaa, visst, dagmamman var det inget fel på men neej, fick ingen känsla av att det kom nåt "klick" och genast satte jag igång och fundera vidare.. Nu har vi vart på två förskolor och tittat, en i går och en idag, och jag kan konstatera iaf att det blir förskola =)

Den vi var till igår var härligt busig, det stojades och lektes och överallt kryllade det av barn kändes det som, det var en bra känsla när vi gick därifrån och jag kände mig helnöjd..Låg o funderade lite inatt och kom väl fram till att det kasnek kan bli lite för mycket känsla av ett evigt barnkalas, för det var så det kändes när vi kom in på förskolan. De gick ut på förmiddagen, men eftermiddagen brukade de vara inne, och inga utflykter gjordes med de mindre barnen då det resonerades såsom att det hann barnen göra när de blir större, typ när de kommer till femåringarnas avdelning..Men förskolan kändes mysig..

Den förskolan vi var till idag där e barnen ute på förmiddagen och helst på eftermiddagen också, de gör utflykt till en närliggande skog en gång i veckan+att de har stor utegård att vara på. Hemlagad mat och det verkade verkligen finnas en pedagogisk tanke kring allt, något ju jag gillar hihi Jag ha ju spanat på det här dagiset tidigare och vi har även köat för en plats där sedan lillan föddes, men jag valde dagmamman i första hand sedan, men jaa..Så nu hoppas jag verkligen på en plats på den förskolan.

Emelie satte fart o busade på båda förskolorna hon så jag tror ju knappast att det blir nå problem för henne, å att få vara ute e ju det hon älskar mest av allt hihi

Nu ska jag ut och fixa iordning ena barnvagnen för den ska sättas ut på annons nu..
Har efter mcket omochmen bestämt mig för att sälja den älskade city crossen =) Så är det någon som e sugen å finns det en här hihi
Tänkte sälja den för 3.500, typ det borde man ju alla gånger få för den va?? Det e ju mjuklift med också, och fotsack, och bara använd ett år, om ens det, köpte ju scootern innan emelie ens var ett åro ch då har vi ju bara använt cityn som sovvagn..
Jag älskar ju den vagnen över allt annat, men eftersom jag köpte ny vagn så måste jag ju göra mig av med någon också, och jag har ju grunnat länge och väl kan jag lova..
Men ska sälja den röda brio singen -09 (inköpt i februari) den ligger redan ute på blocket, och nu ska jag sälja city crossen alltså, den e ju brun och huur fin som helst enligt mig, men jag har inte plats..Dessutom har vi ju emmaljunga scootern också som vi ska behålla, så för tillfället har vi 5 vagnar (har en sulky också som jag inte tycker räknas..) och "en unge" som Matte så fint uttrycker sig =)

Tjingeling!

Mammahjärtat gråter =(

å inget kul att behöva ha sin lilla älskling sjuk, å jag blir inte klok på det hela.. Lillan som typ aldirg e sjuk mer än när hon får tänder..Nu började det hela den sista april och inte har hon vart bra sedan dess.. Nu i lördags fick vi iaf komma till jouren på hälsocentralen efter att jag sagt till på sjukvårdsrådgivningen att vi verkligen är jätteoroliga och att det absolut inte kan vara meningen att ens lilla ska hosta så hon kräks upp ALLT vi ens lyckats peta i henne..Till saken hör ju att efter hennes förkylning hade lagt sig (den som startade den sista april) efter en fem sex dagar, så fortsatte hostan så att hon kräktes i en två veckor, och jaa, jag kan förstå att en liten hostar upp en massa slem och så eftersom de inte kan hosta eller snyta sig på samma sätt som en vuxen, men ungen va ju inte en s snorig *suck* rådgivningens svar va ju bara att det är inget ovanligt att barn fortsätter hosta, jaja..
När det sedan blev värre,ringde jag rådgivningen och då blev det ju lite fart iaf, för lillan fick feber så det skulle kunna tyda på att nå var fel, så åkte till jouren på hälsocentralen(söndag), en utländsk läkare tittar på lillan, lyssnar lite, tar en snabbsänka och flinar lite, neej, hon har bara fått en ny förkylning.. *suck*
Jaha, men lillan fortsatte hosta till hon kräks, och feber ger inte med sig, ringde hälsocentralen på måndagen, men de tyckte vi skulle avvakta, det var säkert ingen fara..
Hela veckan går, lillans feber ger med sig men fortsätter hosta så hon kräks alltså varenda kväll, och det var inte bara lite kräk helle utan det är verkligen att tömma hela magen,,och det utan att vi ens får i henne nå mat,,lillan vägrade ju äta =( Knappt banan ens som är hennes favorit..
 På fredagen så var jag o lillan med grannen på pizzerian o käkade, o tack o lov, lillan petade i sig lite kycklingkebabkätt typ och litelite pizza, jag var superglad o lättad.. På hemvägen sätter hostan igång igen och lillan spyr ner mig, sig och vagnen och grannen är med..När jag förklarar att det är så här lillan e varje kväll så blir hon också upprörd, och jag känner igen att det verkligen inte är jag bsom bara går och är nojig..

Till saken hör också att jag tycker inte direkt att jag är supernojig eller så, men de gåmger när jag verkligen blivit oroli, jag menar på riktigt, då har det varit nåt med Emelie, förra gången var det ju mjölkallergin..

Skit samma, ringer till sjukvårdsrådgivningen när jag kommer hem, skitförbannad och sur påatt de hela tiden ignorerar min dotter och hennes symtom, för bara kvällen innan ringde jag också rådgivningen och fick till svar att hon kräktes för att hon fått en släng av magsjukan..jag står som ett frågetecken "jaha, bara p kvällstid då rå" sa inget dock.. När jag då ringde nu på fredagen var det en kärring där som satt o gissade på att hon kanske var allergisk mot pollen?? jaha?! o jag menade på att vi måste få komma så att nån skulle kunna titta på våran lilla tjej då slänger hon i andra änden av luren ur sig att "men snälla du,,det finns ju inget vi kan göra nu iaf så. Dessutom så stänger jouren klockan 22 och klockan är 20.40 nu, så du får vänta till imorogon.. Måste jag påpeka att jag var arg som ett bi?? Fick veta att jouren öppnade vid åtta och at jag skulle ringa via 1177 innan för att få tid..Upplyste tanten om att det skulle jag visst det göra.. Såå, på lördag morogn då ringde jag 1177 och sa att vi skulel få tid på jouren, men jaa, först måste jag ju ännu en gång flrklara vad som hänt och varför blablabla, fast de redan har allt nerskrivet på datorn!! Skit samma, iaf fick vi en tid klockan nio på morgonen, kommer dit, in kommer en läkare, bara lyssnar på Emelie och skickar oss vidare till barnjouren på sjukhuset.. Lillan fick ventoline till att börja med i två omgångar, bara en studn efteråt så kom Mate upp på sjukhuset också och hade med sig en smärgås o lillan hon åt!! Hon som knaptt sett åt mat senaste tiden, tröck i sig smörgås hihi
FIck göra lungröntgen också ,men bara för att läkaren skull ekunna utesluta lunginflammation..

Iaf så fick vi veta att Emelie antingen hade kikhosta, då skulle hon hosta såhär typ till augusti, eller så hade hon förkylningsastma..Hade hon kikhosta skulle ventoline inte hjälpa, men det gör det ju så nu är det så skönt att ha fått vta vad som är fel, men samtidigt så växer min agressioner för sjukvårdsrådgivningen också!! Vilka idioter, tänk om vår lilla kunnat få medicin tidigare? jaja

Men nu  har hon feber igen =( Mne hoppas det ska bli bättre, rådgivningen är det ingen idé att ringa de vill ju bara man ska avvakta och avvakta, så bäst lillan inte blri sjuk på kvällen bara..
ringde ig¨år dit också för lillan blev blå om läpparna, och jag ville veta vad det kunde bero på för hon blev så i veckan också..Igr var det kanske för att medicinen hade slutat verka, men det fick jag ju klura ut på egen hand, för hon på råfdgivningen började ju bara fråga om feber, o jaa, hon har feber sa jag. Ja, men det är ju inget farligt i sig och blablabla, men nej, det var ju inte för febern jag ringde heller!!!! *morr* men neej, vi skulle avvakta iaf så, hade ju inte väntat mig nå annat svar heller, men ska inte rådgivningen vara till att få lite svar av??
Åsså passade hon ju på att skälla på mig för att jag inte pratat om dosering av ventoline om det inte skulle fungera när vi var till hälsocentralen i måndags..Jag försökte förklara att medicinen hade ju funkat sen vi fick den fram till igår bara,..*suck* men jaa, nu e lillan vaekn här så jag ska mysa med henne lite och hopas feberb gått ner..den va uppe i 40.3 igår =(

RSS 2.0