Jag har köpt Barnskor idag..

jaa, alltså till mig själv.. Hitta ett par varma o sköna Everest på Stadium o för ett bra pris, prova o de passa kanon, så va gör man inte? Det e ju min storlek å *s*

Va till barnmorskan idag också. Jippie! Sa till henne att jag tror min foglossning har börjat igen, hon flina lte o sa att det hade hon rean kunnat tala om för mig att den skulle, så hon va övertygad om att den var tillbaka hon också.. Så va innebär det? joo, jobba jobba så mycket det bara går innan kroppen säger ifrån. Å jag som inte får några pengar om jag blir sjukskrivn, kanske inte det roligaste just nu, men men. Ska iaf till hjälpmedelscentralen imorgon o köpa stödbälte, osså får jag vl försöka ringa nån bra sjukgymnast.. Någon som har en på lager??

Vi försökte även lyssna på hjärtat idag igen, men icke! Det e en envis liten kille där inne, jag lovar!! Det trodde även bm =) Den lille vill inte alls ge sig tillkänna, o vod det här laget borde jag ju kunna börja känna små sparka, men neej..den lille vill bara sova hela tiden.

För övrigt måsta jag ju bara skryta lite om lillan! Hon e heelt utan blöja nu på dagarna, sover inte ens på dagen med blöja, gissa om vi e stolta då!!

Å idag har lillan o jag haft liten mysdag, efter bm, va vi ner o sprang in på arbetsförmedlingen, in på banken, en snabbis på stadium och sen var vi på Bali Garden å käka! Å nä vi satt där o käka så kan jag lova vi tänkte på Linda o Selma, et ju hur mycket Linda gillar Bali.. Men så går det närmnflyttar långt bort :p 
Men Emelie gilla kinmat och vi hade det riktigt mysigt! Sen var vi in på zooaffären o kika pådjuren innan vi gick till bussen o åkte hem.
Känner verkligen hur dyrbar tiden just nu ör som manhar med Emelie, det kommer den alltid vara, men nu vet man att det bara är några månader kvar som manrår om henne o bara henne. Det känns liksom lite vemodigt också, vårn lilla prinsessa kommer ju liksom att bli lite större sen..Jag vet inte, kanske jag som e fjantig, men iaf så vill jag verkligen kunna s tillbaka på denhär tiden o känna att manverkligen fått njuta av tiden. Fast jaa, njuta gör man ju ändå, vet inte hur jag ska förklara.. Blir ju bara lite annat sen, det kommer ju ändå bli en stor förändring för oss alla.
Fast det kommer ju att gå bra me allt, et e inte det =)

Jag har världens underbaraste man och jag har världens underbaraste unge hihi Blir spännande med ännu ett nytt kapitel i våra liv =)

v.15 idag då

Japp, nu har vi klarat av några veckor iaf, känns ju bra. Magen kommer sakta men säkert o jag för min galna kamp mot vågen. åneej, jag vet tt jag e gravid och att jag ska inte tänka så nu, men det e inte så lätt.. Fast ok, liite nöjd e jag, står fortfarande o stampar på samma vikt som de senaste veckorna och med tanke på att jag faktiskt slutat röka så, neej, jag vet, jag ska egentligen inte klaga..
Det enda jag egentligen har o klaga på e att jag e så jäkla orolig att min foglossning har börjat,,redan..Med tanke på hur det va när jag väntade emelie så lär det sluta med att jag sitter i rullstol den här gången..
När jag legat på kvällen typ, o ska upp på oa, då kan jag alltså knappt gå, tack o lov e det bara i det ena benet än så länge, men häromkvällen kom Matte till undsättning. Fast bara jag kommit igång o fått röra på mig lite så känns det bättre sen..Ska tlll barnmorskan imorgon, kasnke hon har nå tips..Det jag märker e att jag lär sitta ner under dagen nåt iaf, går jag omring o grejar en hel dag, då e värken där som på beställning..

Jag o lillan kom prei hem från en snabbis nere på stan. Först skulle vi inte åka, kände inte alls för det, men Emelie ville åka buss o jag hade lite att uträtta så va sjutton.. Har iaf vart o lämna tillbaka min älskade jacka så nu sitter jag o undrar hur man ska göra.. Jag (eller Lisbeth) fick efter mycket jagande och om o men tag på en röd everest kjacka, dock storlek störrre än jag kunde ha, så nu e den tillbaka på affären =( Men jag vet vart det finns en ny i storlek mindre, men ska jag beställa den, eller leta efter en annan?? Vikka i-lands problem..

Jakten på boende går vidare..Jaa, ni som känner oss, vet ju att vi pratat om flytt i typ hundar år nu, emn jaa.. Vi letar, eller jaa, famlar i mörkret, mer trevande kanske man ska säga.. Jag vill bara ha allt på ett plan till en lägre månadshyra än vi har nu..*suck* men men, det sista som överger en är ju hoppet..

Neej, nu ska jag ner o smaska lite lunch, kände hur illamåendet kom när jag satt på bussen..Jag behöver inte äta lika ofta nu, men när hungern kommer så slår den till så det stänker om det känns ett som, då skulle jag ha haft mat för typ en halvtimme sen..Strunt samma..Jag e gravid, låt mig va! =)

väntar en gigantisk bebis..

jahapp, va in på ul idag då. Faktiskt så vart det en lite bättre känsla än jag trott för nu såg man verkligen att det e en liten därinne, o den likna en bäbis =) Låg där o sprattla lite, vifta med händerna o mös, o allt såg bra ut. Jag frågade flera gånger om allt såg ut som det skulle, inget konstigt, men neej, så kanske kanske.. men ,,det stora dilemma jag har nu istället är att.. Jag är ju i v.14 nu, och det har alla tre tidigare ul visat, men så det jag gjorde idag, då ska jag helt plötsligt vara i v. 15..okey, bara en vecka, men vad kan det betyda i slutändan? en 4-kilos koloss som ska tryckas ut, neej, då går jag hem om det skulle vara på det viset.. Var ju bara tvungen o kika i kalendern också o räkna lite, o jag kan eg. omöjligt vara i v.15, så jaa, bara o ställa in sig på det värsta.. Dessutom har jag hört att nummer två brukar vara större än den första.. Jag lovar att det är en kille i magen den här gången, jag bara vet det..

Fast nu kasnke,kanske man vågar hitta på nå arbetsnamn  för krabaten? Vågar man det? För nu lär ju risken va över, även  om jag har svårt att tro det, o även om jag har svårt att få in i huvet att vi ska ha en till.. Det går liksom bara inte in. Kuratorn sa att det kommer, för de festa komemr det när man kan känna de första sparkarna, o jag hoppas innerligt att det blir så, för et är inte roligt att gå omkring och inte våga kännas vid att man är gravid trots att det var det enda man önskade efter hur det slutade förra gången..

Men kurtorn frågade även om vi börjat prata namn, för även om det är något man bara skojar om så kan det vara något som till slut får en att inse också. Så jaa, man år kanske börja bolla lite. tjejnamn e väl klara, men pojknamn?? Jaja, det blir ett annat kapitel..

magsjuka..

japp, det har man då lyckats dra på sig så här dagarna innan jul,,trevligt.. fast jag tror att det e på vägatt gå över.. Hämtade lillan på förskolan i fredags, o fick då hör aav en annan mamma att det gick kräksjuka på förskolan, stod som ett frågetecken, kan ju visserligen bero på att lillan inte hade vart på förskolan på hela veckan. Men på lördagnär lillan somnat då slog det till med buller o bång.. *suck* knappt en blund på hela natten, lillan hon kräktes o hulka så det va ett elände..Men på söndagen var hon bättre, iaf kräkfri, emn sov o va välldans trött, vilket e helt förståeligt. Tänkte då att det va väl nå igen då som hon reagerade på, eftersom hon verkar ha väldigt lätt för o kräkas.. Jag kände mig lätt illamående på söndagkvällen o spydde, tänkte att det ju hörde ihop med grav, för sen vart det bra på en gång. Var o jobba igår, fast åt typ ingen mat o tänkte att det har ju med mafgen o göa, den e ju liite kinkig ibland nuförtiden..Men på kvällen i går, fyyy faan!! Har kanppt fått en blund i ögonen inatt, mått så jäkla illa så det finns inte, o hur jag än låg så höll magen på o vända sig.. Jag som skulle till barnmorskan nu på morgonen =( Men ultraljudet tänker jag baske mig masa mig iväg på kan jag lova!! Ska på ul efter kl.15 idag..

Just nu så är matte o lillan ute o hanldar de sista julklapparna, tror ni man e något nervös?? Jaa..Fast skrev lista så borde gå bra, efter allt, jag har faktiskt en av de mest underbara makar man kanha, så det är lugnt =) Men han är även kille, o det är väl där det kan spöka till lite *fniss* Neej, Matte e underbar, o att han ens självmant tar med lillan o åker för o handla klappar det är något som gör mig mäkta stolt o imponerad, särskilt me tanke på hur mycket jag vet tt han hatar att gå i affärer.

Jag lär krypa ner i soffan nu, klämde i mig lite frukost så nu börjar magen att bubbla igen *suck*å trevlig info va?!
Lär ju ligga nerr o ångest överstädningen som skulle ha gjorts idag inför imorgon, enmen, jag ska nog snart va på benen o fixa det. Det lär jag ju, imorgon hinner jag inte..


Lite bilder från igår..

Luciamorgon!Tomten våran =) Ska rida ponny!

Helg i julens tecken =)

Hela helgen har faktiskt varit dagar då jag iaf kunnat få nån liiten känsla av att julen närmar sig.. Var i lördags och shoppade lite julklappar åt lillan så det mesta är klart för hennes del iaf.

Emelie kommer i år få:
Bord och stolar i antikbets (den möbelserie hon har i sitt rum) av gammelmormor och gammelmorfar.
Bob av farmor och lite prinsesssaker.
Från mig och Mathias:
Prinsessklänning
Ritstativ med ritrulle från IKEA
Kassaapparat
Böcker
Städset för barn från Vileda
Leksakskaffebryggare
Verktygsset i plast

Sen har jag inte så mycket mer koll på vad hon ska få =) Skulle ge önskelista idag till Mattes pappa.

Det jag hittills kommit på som kan vara kul är ju Duplo, bilgarage och bilar, bondgård, och utklädningskläder, typ prinsess då.. hihi Jaa, det finns en himla massa ändå även om det står still ibland..

Iaf, på kvällen när lillan ocjh jag kom hem från Valbo så klädde vi faktiskt granen.. Va ju bara tvungen att införskaffa lite julstämning och det känns bra. Fast lite skumt, jag brukar Alltid klä dagen dagen före julafton..

Igår så började jag o lillan morgonen med att titta på Lucia på teven, äta julfukost med risgröt och vörtsmörgås, o sen lussekatt o pepparkaka. Riktigt mysigt!
Sen var vi o handlade lite snabbt, jag, Mathias och Emelie. När lillan sovit åkte vi alla ut till furuvik och hade det såå himla mysigt!! Gick omkring i parken, Emelie red ponny, satt i Tomtens knä och åkte jaruseller. Sen hade Matte bokat julbord på Furuviksbryggan!! Kan lova att jag i går kväll inte mådde toppen!! Guu va jag åt, det fanns huur mycket mat som helst och det va såå himla gott!! Fast det godaste var en rätt som fanns lite på sidan om, som en av kockarna fixade iordning. Det var en bit oxfilé, en bit fläskfilé och hollandaisesås tillsamans med konjakssås, och det va såå jäkla gott så det finns inte ord för det!! Fläskfilén var alldeles typ saftig och mumsig ,inte alls som den blir hemma!! Jag va tvungen att ta två gånger..Lite genant..
Just igår så var det faktiskt rätt skönt att ändå kunna unna sig att äta så mycket, jag e ju faktiskt gravid 'fniss* Annars så kan jag säga att jag o vågen redan är rejält osams.. Den visar inte alls som jag vill..Visst, det viktiga nu är att den lill* mår bra, men det e liite svårt att inte släppa tankarna från vikten,vill u liksom inte gå upp 25 kg igen som jag gjode med lillan..Men det löser sig väl antar jag, det e ju ändå ett av de minsta problemen..

Just ja, när vi kom hem igår plockade vi ihop lussebullar o pepparkakor och bytte om på lillan osså åkte vi o lussade hemma hos gammelmormor o g.morfar, o sen hemma hos lillans farmor =)

Ni må tro lillan va den sötaste lilla tärna som någonsin skådats!! Å i kväll ska hon vara tomtenissa på förskolan =)

Idag fick lillan sin spruta..

stackarn! Jag jobbade till 17 så var matte som fick åka till bvc o ge henne sprutan. Allt hade gått bra o sen följde lillan med matte å träna. Han sa att honblivit lite pipig på slutet, o sen när hon kom hem så hann jag bar apussa på henne så kände jag att hon var varm.. Sen grät lillan o var så hinla ledsen så det var inte klokt. Försökt et atemp men hann bara ha den inne typ 2 sekunder o då var den redan uppe på 38.9, så i med alvedon o nu e hon nere o leker iaf, men jag antar att hon kommer va lite halvrisig imorgon, stackars råttan..

Å jaa, jag jobba idag, kul men så himla nervöst nr man ska till en förskola där man inte är van att vara, och inte är van med barnen eller nå, emn det gick. Fast det blir ju inte förrän efter ågra timmar man blir varm i kläderna o man funkar som man ska, men så e det ju.. Nu kommer lillan här o säger " E..E" hon har skrivit e, lär ju kika..

Nu ska jag pussa på lillråttan o va lite trevlig, vi har ju faktiskt lite besök här hemma av Jakob =)

Idag fick lillan sin spruta..

stackarn! Jag jobbade till 17 så var matte som fick åka till bvc o ge henne sprutan. Allt hade gått bra o sen följde lillan med matte å träna. Han sa att honblivit lite pipig på slutet, o sen när hon kom hem så hann jag bar apussa på henne så kände jag att hon var varm.. Sen grät lillan o var så hinla ledsen så det var inte klokt. Försökt et atemp men hann bara ha den inne typ 2 sekunder o då var den redan uppe på 38.9, så i med alvedon o nu e hon nere o leker iaf, men jag antar att hon kommer va lite halvrisig imorgon, stackars råttan..

Å jaa, jag jobba idag, kul men så himla nervöst nr man ska till en förskola där man inte är van att vara, och inte är van med barnen eller nå, emn det gick. Fast det blir ju inte förrän efter ågra timmar man blir varm i kläderna o man funkar som man ska, men så e det ju.. Nu kommer lillan här o säger " E..E" hon har skrivit e, lär ju kika..

Nu ska jag pussa på lillråttan o va lite trevlig, vi har ju faktiskt lite besök här hemma av Jakob =)

Okey,,nu ska jag berätta..

Joo, det e ju såhär va, att, ehh, vi ska ha tillökning i vår lilla familj =) Så nu vet ni! Känn slite mer säkerrt att tala om något nu, för jag är i v.12 nu och hittills har allt sett bra ut, har vart på 2 ul och inga problem. Så runt slutet av juni blir det en bäbis här hemma..

har väl mått, okey, även om jag mått bäde värre o bättre, men man ska inte klaga, vet nån som haft det mycket värre..
Får en sån himla matnojja bara, var lika med emelie, är tokhungri dygnet runt så det är inte klokt. Fast just nu är jag inne i nåt skede så äter jag, så mår jag illa, äter jag inte, mår jag illa..Finns likosm inget mellanläge, men jag föredrar att äta, för det illamående som kommer om jag inte gör det, hua, gillar jag inte.. Åsså har jag vart trött, sjukt trött! Men det hör ju liksom till, inget som e direkt unikt för just mitt fall.

Fast idag kändesdet lite bättre, fick inget jobb idag så lillan jag o jag klädde på oss o gcvik ut o greja lite på gården, plockade o dona, tog bort alla gamla blommor., O sen satt evi fart mot skogen o plocka massa granris, hade sån tur så vi hitta en omkull blåst gran, kunde ju inte bli bättre, då behövde jag inte ha dåligt samevte för jag sågade bort grenarna heller.
Sen lade vi ut granris här o dona lite.

Sen blev det ännu en kamop eftersom vi hade passerat matklockan med typ,,en kvart,,så blev det ju till att lillan inte alls skulle äta mat, hon skulle sovavganen..O ingen blöja hade hon så det va jag tvungen att ta på o det var droppen för Emelie, hon skrek och kasta sig, sparka med benen och var heelt hysterisk.. Grina så hon fiock jordens hostanfall och var knallröd i ansiktet.. Va bar a i bädda ner henne i vagnen sen efter kampen var över o ge henne vällingflaskan..

Å måste ju bara skriva hur stolt jag e över lillan!! Alltså, hon fixar pottan klockrent. Hon går tom själv o sätter sig. Tänder lampan, går in o tar av sig byxerna, o ropar när hon e klar. Toa dörren brukar hon vilja att vi stänger men alltså, hon e såå duktig så det finns inte. Hon brukar även gå o sätta sig fast hon ibland har blöja. Det e bara min osäkerhet som indrar från att släppa iväg henne ner på stan o till affärerutan blöja, men hon skulle fixa det å.. Hon har ju vart svängar till affären o så utan blöja, o hon kan to sova eftermiddagsluren utan att ha kissat så O hon går på pottan både föratt bajja o kissa..*stolt*

Åsså Matte då!! Shit, han fortdsätter gå ner i vikt, tänker på vad han äter, otränar stenhår, det e inte klokt o ch jag e så himla stolt över han med!!! Beach 2010 kan jag nog  med råge tro att det blir för hans del! Det syns sån himlaskillnad på hur klderna sitter, kroppshållning o allt. Min megahunk!! Det ni! =)

skulle vaccinera lillan igår..

men fick åk ahem utan att ha gjort dt, vart bara matte som fick ett hugg i armen.. Jag hörde tidigare om att de barn som har mjölkallerg måste ta sprutan uppe på barnkliniken, något jag hade missat att läsa på pappret.. Vart lite osäker men la det åt sidan, har inte hört nån annan prata om det, men iaf så ringde jag nå informationsnummer ang. influensan igår morse för att vara på den säkra sidan, o de sa att det var helt okey att hon gik till bvc o tog sprutan.. Kommer dit o matte får sin vaccination o när det e lillan så frågade jag en extra gång..*suck* hon som tog sprutan jobbade påbarnkliniken, men gick o fråga för säkerhetsskull..

alltså, det e ju jättebra att de ändå är så noga men jag blir liite irriterad när man tar reda på saker först, osså stämmer inte dem då..Jag hade ju liksom förberett Emelie på att hon skulle få spruta o allt..
Dessutom så¨pratade jag med bvc förut bara veckan innan det var klart att emelie skulle få ta spruta, o då sa hon att skulle emelie ta spruta så skulle barnkliniken ha skicjkat ut en kallelse, då ringde jag för jag tänkte om hon var i riskgrupp.. Men då räknar ju jag med att eftersom de på barnkliniken vet tt lillan e mjölkallergiker, o att hon nu får bli vaccinerad, s¨borde det ju automatiskt komma ut en kallelese, eftersom hon inte får gå till bvc o ta sprutan..*morr* En jäkla skitsak men fasen.. Jag hade planerat å himla bra också att kunna va hemma idag om hon va sjuker, men jaaj, strunt samma.. Matte tog med lillan till gymmet så jag har passat på att hänga tvätt, slänga in en ny maskin, damssugit lite, torkat golvet,,igen..

Det me golven e jag så jäkla less på, vill ha mirakelgolv.. Iaf en ågng i veckan torkar jag golv, o det tycker jag borde va helt tillräckligt, men på våra golv blir ddte fläckar som inte går bort ens så ser ju ut som våra golv aldrig ens sett en golvmopp..

haha, åsså en av de roliga saker llillan just nu har för sig.. Hon har kommit på att om jageller pappa säger nej, så går hon till den andra o "frågar".. hihi, alltså, hon säger aldrig vad hon vill utan bara att hon ska fråga =)

Mollie e tebax hemma!!

Just nu  ligger hon här bredvid o myser o vilar =)

Kvart i ett inatt så ringde det i mattes telefon, då var det ett par som bor på "grannsidan" av vårt radhusområde och ev. så kunde det vara Mollie de hade hittat.. Matte gick dit o jag gick hemma o trampa o tyckte tiden stod still o hem kommer han med våran älskade Mollie!! Snacka om lycka, o snacka om att hon var hungrig! O hon hade sånt sjå gick nere o jama o smaska mat,blev tonfisk natten till ära, o sen låg hon i våran sång hela natten o bara spann o mös. Hon har gått ner en aning men verkar välldnas glad åt att vara hemma.

De som hitta henne var vi över med en chokladask till idag på eftermidddagen o prata lite med, vad härligt det är med människor som verkligen bryr sig tycker jag! Å så himla skönt att veta att de kan finnas så nära! De saatt Mollie va en underlig katt, hon hade vägrat lämna dem ur sikte hihi bara gått o strykt sig runt bena på dem. När tanten gått ut till soprummet för att kika på lappen vi satt upp med vårt tel.nummer så hade gubben gått ut föratt röka, men fått slänga cigaretten för att Mollie bara jama inne, o när han kom in igen så vart hon lugn. De tyckte att chokladasken var aldeles för mycket, men herregud, jag förklarade hur mycket det betyder för oss alla att Mollie e tebax hemma igen, o en chokladask, det är egentligen ingenting då..

Har jobbat idag, ska jobba imorgon igen.. Var lite roligt imorse för då ringde en av personlane för att fråga om jag kunde komma o jobba, då hade de letat mitt telenummer i 20 minuter *s* Då känns det liite skönt att bli väckt ändå, o att kasta sig in i duschen för en snabbdusch är heelt okey..

Fick ta blodprov idag, uha, inget jag var förberedd på, men så kan det vara ibland, gick bra iaf =)
Å igår fick jag gå till en kurator jag gick o babbla med förr när jag väntade lillan,då var det ju för att jag precis slutat dricka o allt det där, nu var det för att få prata om missfallet o alla könslor krig det, tror det hjälpte en aning för det kändes lite bättre idag, som att nåt lossnade.. Ska dit nån sväng till, o tror det kan vara bra, för fasen va det etsades fast i minnet o kom krypande igen nu, det var jag inte riktigt förberedd på, men det var tydligen så som man funkar sa kuratorn..

Just ja, insåg idag att det bara e 24 dagar kvar till julafton vilket göratt jag kände ett sting av stress komma farande.. Jag har inte köpt en enda julklapp än, så lär försöka ta det i helgen lr nå, osså lär det bli bullbak och knäcksatser..

Nu ska jag ner o smaska en lussekatt, köpt igen..Men en sak e positivt just nu har jag kommit på,,en jul där man kan äta utan o behöva tänka på konsekvenserna hihi


RSS 2.0